Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı’nın bir soruşturmasına dayanan iddialara göre, Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ALDAŞ A.Ş. üzerinden toplam 399 milyon liralık kamu zararı oluştuğu öne sürüldü. İddialar, İçişleri Bakanlığı tarafından görevlendirilen mülkiye başmüfettişinin ve savcılıkça atanan bilirkişinin hazırladığı raporlara dayandırıldı.
BÖCEK'E BİR GÖZALTI DAHA
Tutuklu belediye başkanı Muhittin Böcek, ağır sağlık sorunlarına rağmen cezaevinden tahliye edilmedi. İki kez acilen hastaneye kaldırılan Böcek'in günde 22 ilaç kullandığı öğrenildi.
Başsavcılığın soruşturması kapsamında bugün 18 kişi hakkında gözaltı kararı çıkartıldı. Böcek için de gözaltı kararı verildi. 4 kişinin de ifade için davet edileceği öğrenildi.
Yeni operasyon dalgası da ASAT ve ALDAŞ'a yönelik iddialar üzerine başlatıldı.
Antalya Su ve Atıksu İdaresi (ASAT) Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Altyapı Yönetim Danışmanlık Mühendislik Hizmetleri Elektrik Enerjisi Yapı Elemanları Üretimi İnşaat Taahhüt Sanayi ve Ticaret A.Ş. (ALDAŞ) yönelik bazı iddialar şöyle:
İŞTE İDDİALAR
Raporda yer alan iddiaya göre, ALDAŞ, 1995’te ASAT ile yaptığı müşavirlik sözleşmesine dayanarak yaptığı harcamaları yüzde 15 fazlasıyla ASAT’a fatura etti.
İddialara göre, şirket üzerinden belediye görevlileriyle ilgisi olmayan kişilerin yurt dışı seyahatleri karşılandı. Bu kişilerin bazıları ALDAŞ veya ASAT ile ilişkisizdi. Lüks otel ve restoran harcamalarının isim belirtilmeden muhasebeleştirildiği, bu kalemler arasında yabancı uyruklulara ait konaklama ücretlerinin de yer aldığı ifade edildi.
Lüks otellerde yapılan konaklamalar, yüksek tutarlı temsilağırlama harcamaları ile ilgili herhangi bir isim ve gerekçe bildirilmediği belirtildi. Bu yolla yaklaşık 63,4 milyon TL’lik kamu zararının oluştuğu öne sürüldü.
GÖZALTI LİSTESİ
AKP'nin kalesinde ekmeğe 3 ayda ikinci zam44 izlenme
Pazarın acı gerçeği! "Emekli tezgah altından çürük topluyor, esnaf zararına bekliyor. 20 bin lirayı biz verelim, onlar idare edip yetirsinler bakalım"26 izlenme
Binası bile olmayan devlet üniversitesi öğrencilerin gözdesi oldu: Sadece derece yapanlar girebildi18 izlenme
Yolsuzluk zirve yaptı ! 2016 yılı 'Türkiye'de Yolsuzluk' raporu238 izlenme
'10 milyon TL' demişti: AKP'li Turgut Altınok döneminden Keçiören Belediyesi'ne kalan borç dudak uçuklattı!43 izlenme
AKP'li Şamil Tayyar iddiasını yineledi: "Ela Rümeysa Cebeci arşivini açtı, spor ve iş dünyasından önemli isimler var"25 izlenme
Erdoğan terörle masaya oturmam dedi ama bakın arşivinden ne çıktı !2899 izlenme
Burası da hepimizin olduğu geminin icra dairesi!352 izlenme
Avrupa’da doğalgaz fiyatlarındaki astronomik artış Türkiye’yi de etkileyecek!
İşte Bahar ve Nihal Candan kardeşlere sorguda sorulan sorular! Doktor ve gece kulübü detayı
‘‘14 Mayıs seçimlerinde 22 bin sandığın şüpheli olduğunu tespit ettik’’
Özelleştirmeler milli servetimizi tüketti!