İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Şehircilik Grubu Başkanı ve KİPTAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kurt, gazetecilerle bir araya gelerek Türkiye’nin depremden öncelikli gündemi olmadığını buna karşın yapay gündemlerle toplumun meşgul edildiğini belirtti.
Yeniköy’de düzenlenen toplantıda gazetecilerin sorularını cevaplayan Kurt, Atatürk Havalimanı'na dair dikkat çeken açıklamalarda bulundu.
Cumhuriyet'ten Çağdaş Bayraktar'ın haberine göre, İBB Şehircilik Grubu ile yeni bir şehircilik politikası ortaya koyacaklarının dile getiren Kurt, “İBB’ye bağlı şirketlerden KİPTAŞ, İSPARK, Boğaziçi Yönetim AŞ, İstanbul İmar AŞ, İstanbul Ağaç ve Peyzaj AŞ şirketlerinin Şehircilik Grubu çatısı altında toplandı.
Şehre dokunan bu şirketlerin daha verimli ve koordineli çalışmalarını sağlamak için bir araya geldik. Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu’nun kurduğu bu yeni oluşum ile şirketlerimizin kente değer katan hizmetlerinin artmasını ve hızlanmasını sağlayacağız” ifadelerine yer verdi.
Kamu kaynaklarının verimli kullanılmadığına vurgu yapan Kurt, “Atatürk Havalimanı’nda kırılan pistlerin maliyeti ve yapılan ihalelerden alınan verilerin güncel değerleri ve daha pek çok işlemin sonucu kamu zararı yaklaşık 22.5 milyar TL’yi buldu.
Bu dev bütçe kentsel dönüşümde kullanılsaydı, İstanbul’da yaklaşık 30 bin bağımsız birimi ücretsiz şekilde dönüştürülebilirdi. Bir kez daha yetkililere ortak hareket etme çağrısında bulunuyoruz.” açıklamasında bulundu.
Sözcü
Sarayı çok kızdıracak yazı: ABD'li ünlü dergi depreme müdahalenin nasıl engellendiğini açıkladı45 izlenme
Yeni Akit katliam sanıklarını savundu! "Sivas'ın yiğit evlatları"140 izlenme
Okul gezisiyle firar: Erasmus'la Avrupa’ya giden lise öğrencisi iltica etti30 izlenme
Burası AKP'nin yıkılmayan kalesi Konya! Çocuğuna okul çantası alamayan onlarca kişi var12 izlenme
AKP’li başkan 1 milyon metrekare toprak satmış!93 izlenme
'Yandaş değil uyumluyum' diyen Yavuz Bingöl'ün kızının TRT'de program yaptığı ortaya çıktı !502 izlenme
Devletin müşaviri parti liderini böyle tehdit etti!401 izlenme
YSK, CHP'nin itirazını reddetti26 izlenme