CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, Kütüphane Haftası nedeni ile
Durağan Kütüphanesi’ni yaptığı ziyarette Mustafa Kemal Atatürk sevdalısı
Zeliha Karaman ile tanıştı. CHP'li vekil Karadeniz, Karaman'ın elini
öptü, kucaklaştı. Karaman, her gün kitap okumak için köyünden ilçe
merkezindeki kütüphaneye geldiğini ve Atatürk hayranı olduğunu söyledi.
Barış CAN / YURT
Zeliha Karaman, ülkemizde yaşayan, hayallerine ulaşamamış, ama hiç bir zaman onlardan vazgeçmemiş kadınlarımızdan sadece birisi. Hayallerinde öğretmenlik yapmak olan Karaman, Atatürk’ün kadınlarımıza kazandırdığı devrim niteliğindeki haklara rağmen okutulmadığı için öğretmenlik hayalini gerçekleştiremedi. Hayat öyküsünde istediği mesleği yapamamak yazılmış olsa da hiçbir zaman okumaktan vazgeçmedi.
Sanki okuyamadığı okulların, sahip olamadığı öğrencilerinin acısını çıkartır gibi her gün Çayağzı Köyü’nden kitap okumak için ilçe merkezindeki kütüphaneye gidiyor. Ufkunu aydınlatıyor. Aydınlık düşünceleri ile etrafındaki insanlara ışık saçıyor. Üstüne üstlük, her Türk Kadını gibi ağır sorumluluklarının yanı sıra yatağa bağımlı hasta babasına bakıyor. Ama yine de bıkmadan usanmadan kitap okuyor.
Karaman’ın en önemli dikkat çeken özelliği kitap okumakla beraber gururla her yerde dile getirdiği Mustafa Kemal Atatürk hayranı olması. “Atatürk'e duyulan sevgi her daim Türk insanının kalbinde yer alır. Ben bu sevgimi okuduğum kitaplarla büyütüyorum” diyor.
CHP Sinop Milletvekili Karadeniz de, Zeliha Karaman’ın Atatürk'ün kadınlara duyduğu güveni kanıtlayan Cumhuriyet kadınlarından bir isim olduğunu söyledi. Karadeniz, “Kadınlarımıza seçme ve seçilme hakkı verilmiş, kadınlarımız üniversite okumuş, öğretmen olmuş, avukat, doktor, mühendis olmuş ve en güzel yerlere gelmiştir. Zeliha Teyze’nin hayat hikayesinde kadınlarımızın yaşadığı sorunlara bir kez daha tanık oluyoruz” dedi.


http://www.yurtgazetesi.com.tr/gundem/ataturksevdalisicumhuriyetkadinizelihakaramanh84594.html
Dilan Polat en yakınından tekme tokat dayak yedi43 izlenme
Adana'nın İmamoğlu ilçesinde orman yangını çıktı, bölgeye çok sayıda söndürme ekibi sevk edildi21 izlenme
Oyunuzun yarısını AKP’ye yarısını MHP’ye verebileceksiniz! Geçersiz oy yok!219 izlenme
AKP Genel Başkan Yardımcısı'ndan TUSAŞ saldırısına korkunç yorum! "Hayat devam ediyor, ne yapalım?"35 izlenme
Eşine iğne yapan erkek hemşirenin burnunu kırdı! "Benim karıma bir erkek nasıl iğne yapar?"49 izlenme
Kanal İstanbul neden istenmiyor? İBB Başkan Vekili Aslan tek tek açıkladı14 izlenme
Eyüpsultan'da ikinci 'Cihantimur' vakası: Aynı yerde aynı acı son27 izlenme
Kılıçdaroğlu’ndan Erdoğan’a: "Senin bir namert olduğunu herkese ispat edeceğim!"27 izlenme
Japonya'da 7,6 büyüklüğünde deprem: 1 kişi öldü, tsunami uyarısı yapıldı
AKP'liler koptu gidiyor ! AKP Teşkilat Başkan Yardımcısı, eski AKP Muğla vekili Nihat Öztürk kumarhanede görüntülendi !
AKP’li yöneticiden doktorlarla ilgili skandal paylaşım!
Erdoğan, Bank Asya'nın açılışında Fethullah'a yanaşmaya çalışırken bakın nasıl görüntülenmişti !