CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, Kütüphane Haftası nedeni ile
Durağan Kütüphanesi’ni yaptığı ziyarette Mustafa Kemal Atatürk sevdalısı
Zeliha Karaman ile tanıştı. CHP'li vekil Karadeniz, Karaman'ın elini
öptü, kucaklaştı. Karaman, her gün kitap okumak için köyünden ilçe
merkezindeki kütüphaneye geldiğini ve Atatürk hayranı olduğunu söyledi.
Barış CAN / YURT
Zeliha Karaman, ülkemizde yaşayan, hayallerine ulaşamamış, ama hiç bir zaman onlardan vazgeçmemiş kadınlarımızdan sadece birisi. Hayallerinde öğretmenlik yapmak olan Karaman, Atatürk’ün kadınlarımıza kazandırdığı devrim niteliğindeki haklara rağmen okutulmadığı için öğretmenlik hayalini gerçekleştiremedi. Hayat öyküsünde istediği mesleği yapamamak yazılmış olsa da hiçbir zaman okumaktan vazgeçmedi.
Sanki okuyamadığı okulların, sahip olamadığı öğrencilerinin acısını çıkartır gibi her gün Çayağzı Köyü’nden kitap okumak için ilçe merkezindeki kütüphaneye gidiyor. Ufkunu aydınlatıyor. Aydınlık düşünceleri ile etrafındaki insanlara ışık saçıyor. Üstüne üstlük, her Türk Kadını gibi ağır sorumluluklarının yanı sıra yatağa bağımlı hasta babasına bakıyor. Ama yine de bıkmadan usanmadan kitap okuyor.
Karaman’ın en önemli dikkat çeken özelliği kitap okumakla beraber gururla her yerde dile getirdiği Mustafa Kemal Atatürk hayranı olması. “Atatürk'e duyulan sevgi her daim Türk insanının kalbinde yer alır. Ben bu sevgimi okuduğum kitaplarla büyütüyorum” diyor.
CHP Sinop Milletvekili Karadeniz de, Zeliha Karaman’ın Atatürk'ün kadınlara duyduğu güveni kanıtlayan Cumhuriyet kadınlarından bir isim olduğunu söyledi. Karadeniz, “Kadınlarımıza seçme ve seçilme hakkı verilmiş, kadınlarımız üniversite okumuş, öğretmen olmuş, avukat, doktor, mühendis olmuş ve en güzel yerlere gelmiştir. Zeliha Teyze’nin hayat hikayesinde kadınlarımızın yaşadığı sorunlara bir kez daha tanık oluyoruz” dedi.


http://www.yurtgazetesi.com.tr/gundem/ataturksevdalisicumhuriyetkadinizelihakaramanh84594.html
YPG koşa koşa İsrail'e gitti: "Aman bize yardım et"22 izlenme
Türk çocukları okullarda azınlık oldu: 137 öğrencinin 92'si yabancı14 izlenme
Çanakkale ateş çemberinde! Evler tahliye edildi, tarihi alanlara girişler durduruldu16 izlenme
Esenler Otogarı'nda AKP'ye ilk darbe355 izlenme
SADAT'ın kurucusunun şirketine kamudan milyonluk ihale36 izlenme
Almanya'da araba almak: "2500 Euro alıyorum. Kaldım yine bu 2019 külüstüre. İnanın elimizde imkan olsa Türkiye'ye dönüp yerli araba kullanırdık"34 izlenme
39 milyon vatandaş kredi borcuyla boğuşuyor24 izlenme
Sayıştay'dan İBB'ye dini ve milli bayramlarda 'ücretsiz ulaşım' engeli29 izlenme