Atatürk dönemi yapılarından olan ve Cumhuriyet'in önemli mimari eserlerinden biri olan Ulus'taki tarihi binası yıkılan İller Bankası, kiraya mahkum oldu.
İller Bankası'nın, 1937 yılında inşa edilen Ulus'taki tarihi binası, yeni yapılan caminin alanına girmesi nedeniyle yıkıldı. Banka da Çukurambar'daki kiralık binaya taşındı. Sayıştay ise “Bir an önce bina yapılarak, İller Bankası kiradan kurtulmalı” uyarısında bulundu. Sayıştay, “Genel Müdürlük'ün Ankara ilindeki tüm hizmet birimlerinin bir arada toplanmasını sağlayacak büyüklükte bir Genel Müdürlük hizmet binasının bir an önce yapılmasının yararlı olacağı değerlendirilmektedir” dedi.
İLLER BANKASI PLAZADA
1937'de inşa edilen İller Bankası binası yıkıldı. İller Bankası da Çukurambar'daki yüksek katlı bu binaya taşındı.
Bankanın Çukurambar, Dışkapı, Kızılay ve Macunköy olmak üzere toplam 4 yerde hizmet binası bulunuyor. Bunlardan 3'ü kuruma ait. Yeni Genel Müdürlük hizmet binasının yapımı için Yönetim Kurulu, 28 Aralık 2017'de karar aldı. Bankanın kendi binası yapılıncaya kadar da Çukurambar'daki bina 3 yıl süreyle kiralandı.
https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/ataturkuneseriniyiktilarkirayaciktilar3473733/?fbclid=IwAR2bc9VuHUmtihjbwRK5mvQImT9nT_UxWYya_K_lwByHtFlpAhTk3GPXyGY
Özgür Özel'i hedef alan Yusuf Tekin'e CHP'den sert tepki: "Her güzel şeye düşman zihniyetin temsilcisi"14 izlenme
Sansür Yasa'sını Meclis'ten geçirip hatıra fotoğrafı çektirdiler!50 izlenme
Benzinin ardından bir zam da motorine geldi31 izlenme
Nejat İşler’in bankadan talebi alkış aldı: Öğrenciler için paradan vazgeçti!28 izlenme
AKP'li belediyenin etkinliğinde kumar! "Festival değil Las Vegas"29 izlenme
Tank Palet Fabrikası'nın Katar'a satılmasını eleştiren CHP'li Başarır'a soruşturma açıldı!101 izlenme
Şeker fabrikası kömürcüye gitti!393 izlenme
CHP’li Mahmut Tanal AKP’lilerin ‘Öcalan’ sözlerini teker teker hatırlattı39 izlenme