Avrasya Tüneli geciş bedeli bugünden itibaren 10 lira zamlandı. Ocak ayının sonu itibarıyla 36.40 lira olan otomobil tek yön geçiş ücreti 46 liraya çıktı. Ancak rakamın sözleşmede öngörülenin üzerinde olduğu yönünde iddialar var.
Avrasya Tüneli'nin geçiş ücretleri her yıl sözleşmedeki şartlara göre yeniden belirleniyor.
Kamuoyuna 4 dolar olarak açıklansa da araç başı geçiş ücreti, sözleşmeye göre araç başı 4.60 dolar olarak tespit edilen ücrete, ABD'deki enflasyon artışı ve yüzde 8 KDV eklenerek belirleniyor.
Avrasya Tüneli işletmesiyle ilgili gelişmeleri yakından takip eden İYİ Parti Yerel Yönetimler Başkan Danışmanı, İBB Meclis Üyesi Dr. Suat Sarı, Avrasya Tüneli geçiş ücretlerine bugün yapılan zammın, sözleşmede değişiklik yapıldığı kuşkusu doğurduğunu ileri sürdü.
Sarı, “Yapılan zam ile tünel otomobil geçiş ücreti vergiler dahil 46 TL karşılığı 6.28 dolar olmaktadır…Önceki geçiş ücreti 6,11 dolardı” dedi.

CEVAPSIZ SORULAR
Konuyu açıklığa kavuşturmak için ilgili kurumlara yaptığı başvuruların sonuçsuz kaldığını kaydeden Dr. Suat Sarı cevaplanması gereken soruları şöyle sıraladı:

Suat Sarı'nın konuyla ilgili sorularına CİMER'den olumsuz yanıt verildi.
Dr. Suat Sarı'nın Avrasya Tüneli'yle ilgili diğer tespitleri şöyle:
“DÜNYAYA GÖRE 10 KAT FAZLA ÖDÜYORUZ”
“Ülkelerin milli gelirine oranlandığında Avrasya Köprüsü'nden ortalama 10 kat daha fazla ücret ödeyerek geçiyoruz.”
“KARAYOLLARI'NA DEVREDİLMELİ”
“Ulaştırma Bakanı bir an evvel ATAŞ ile orutup anlaşmalı ve işletmeyi Karayolları Genel Müdürlüğü üzerine almalıdır.”
İNDİRİM UYGULANMALI
Dünyadaki su altı yol tünellerinin birçoğunda uygulanan aşağıdaki teşvik edici geçiş ücretleri uygulanmalıdır. Aynı gün tüneli gidiş geliş olarak kullanan araçlara hafta sonu geçişler ve gece geçişlerine yoğun olmayan saatlerde indirimli tarife uygulanmalıdır. Kredi kartı ile haftalık, aylık taksitli ödeme imkanı sağlanmalıdır.
https://www.sozcu.com.tr/2021/ekonomi/avrasyatunelisozlesmesindekikusku6237980/
Fatih Terim'den rezalet ! Damatlarıyla mekân bastı, dayağı yiyince koşarak kaçtı !11765 izlenme
CHP'li belediye imece usulü ile 'yerli ve milli' solunum cihazı üretti! İşte maliyeti92 izlenme
Sedat Peker yine hakim Esat Toklu'yu hedef aldı! "Heyecanla bekliyorum, bak sana neler yapacağım"80 izlenme
Çocuğa çarpan alkollü sürücüyü böyle dövdüler!49 izlenme
Erdoğan yeni önlemleri açıkladı: Sokağa çıkma kısıtlaması, uzaktan eğitim…75 izlenme
ABD'de uçak ile askeri helikopter havada çarpışmıştı: Ölü sayısı hakkında vahim açıklama37 izlenme
Oy pusulası nasıl katlanmalı? Mühür taşarsa oy geçersiz mi sayılacak? İşte mührü basarken dikkat etmeniz gerekenler50 izlenme
Nihayet bunu da duyduk! Koronavirüs Erdoğan’ı devirmek için yapılmış!51 izlenme
Ünlü müzisyen İlyas Tetik'in geçim sıkıntısı nedeniyle intihar ettiği ortaya çıktı
ABD Kongre Üyesi McCaul: Mısır saldırıdan üç gün önce İsrail'i uyarmıştı
"Suriyelileei vatandaşlık verilmesin" diyen AKP’li eski vekil ihraç ediliyor! Dikkat çeken FETÖ iddiası!
Kim ne kadar alacak? İşte meslek meslek zamlı memur maaşları