“Türkiye kokain kaçakçılarını barındırdığı yönünde yeni suçlamalarla karşı karşıya” başlıklı haberde, Avrupa emniyetinin de Türkiye’nin uyuşturucu kaçakçılarının iadesi taleplerini reddettiğini doğruladığı aktarıldı. Yazıda, Türkiye’nin altın vize politikasıyla aranan suçluların adaletten kaçmasını kolaylaştırdığına yönelik endişelerin arttığı ifade edildi.
‘BİR GECEDE VATANDAŞLIK’
Avrupa polisi, Belçika’nın uyuşturucu kaçakçılığı suçlamasıyla iadesini istediği Bosnalı Sani al Murdaa ve Arnavutluk’tan Fljamur Sinanaj’ın iade talebinin Türkiye tarafından reddedildiğini bildirdi. Tonlarca kokain kaçırmakla suçlanan bu iki kişinin Türkiye’den vatandaşlık satın aldığı belirtilirken Avrupalı yetkililer Türkiye’nin çeteler için “güvenli liman” haline geldiğini vurguladı.
İki kaçakçının Belçika’nın tutuklama emri çıkarması sonrası Türkiye’ye kaçıp 500 biner dolara Türk vatandaşlığı satın aldığı kaydedildi.
Belçika emniyetinden bir yetkili, “Birleşik Arap Emirlikleri uzun süredir kokain kaçakçısı şüphelilerini adalet önüne çıkarma konusunda ciddi bir sorun ama Türkiye’nin Altın Vize politikaları sonucu herkesin neredeyse bir gecede para verip vatandaş olmasıyla ilgili de artan endişeler var. Ayrıca Türkiye vatandaşlarının iadesini reddediyor” dedi.
Vice News, suçluların tutuklanmaktan kaçmak için Türk vatandaşlığı aldığı haberlerinin daha önce de gündeme geldiğine dikkat çekti. Vice News’in geçen sene yayınladığı, Türkiye’nin yatırım yapanlara ve ülkede mülk satın alanlara vatandaşlık vererek uluslararası suç çetelerinin yargılanmaktan kaçmasını sağladığı haberi de gündem olmuş ve tartışma yaratmıştı.
Sözcü
Benzin ve motorine büyük zam! İndirim bekleniyordu zam geliyor!73 izlenme
Erdoğan'dan Özgür Özel'e bir dava daha24 izlenme
10 bin yeni polis alımı yapılacak! İşte aranan şartlar ve alacakları maaş25 izlenme
Kızılay Başkanı Kınık, Kızılay içindeki yedi şirketin ortağı çıktı!208 izlenme
Seçim gecesi yaşanan çok ilginç bir olay İrfan Değirmenci'nin kamerasında !40879 izlenme
İstanbul'da dün gece neler oldu? LeMan'dan Hz. Muhammed açıklaması!19 izlenme
Açlığa terk edilen 2 milyon esnaf için CHP harekete geçti!99 izlenme
‘Muzlu’ Suriyelilere ‘tahrik’ cezası!52 izlenme
Diyanet’in ‘personel gideri’ Sayıştay raporunda: Günlük 34 milyon, aylık 1 milyar TL!
İstanbul'da maganda dehşeti kamerada ! Kadın öğretmenlerin aracının önünü kesti, küfürlerle tehdit etti !
Kadınların giyimine böyle müdahale ettiler: AKP’li belediye 12 Eylül yönetmeliğini uyguladı!
'Milliyet farkı' ödemesi alan otelin cezası belli oldu: Bakanlıktan 4 gece 5 günlük ceza!