Süper Kupa finalinin iptali, Avrupa’nın büyük gazetelerinde manşetlerde yerini aldı. Gazeteler, spor kanalları, televizyonlar ve radyolarda bu durum "son dakika gelişme" diye verildi.
"Atatürk tişortleri nedeniyle Suudi Arabistan’daki süper kupa iptal edildi", "Çölde büyük olay var: Fenerbahçe Galatasaray Türkiye’ye dönüyor“, "Çağdaş Atatürk, Suud’a uymadı" manşetlerinin yanı sıra, iki takımın maçtan önce ısınma sırasında, "Atatürk silüetli tişört giymek istediği, ancak Suudiler’in buna izin vermediği“ belirtildi.

"TFF MAÇI ÇÖLE SATMIŞTI"
Bild Gazetesi, "Türk Futbol Federasyonu, bu maçı Suudi’lere sattı. Maçı çöle sattılar. Ancak evdeki hesap çarşıya uymadı. Zaten bu ülkeye maçın alınmasına tepkiler vardı. Şimdi Süper Kupa oynanmayacak. Bunun nedeni Suudilerle, din ve değerler konusunda yaşanan anlaşmazlık" diye yazdı.
Bild, Suudi yetkililerin, Suudi Polisi’nin ve yetkililerin "Yurtta Sulh, Cihanda Sulh“ pankartı taşımak isteyen Fenerbahçe’den bu pankartı zorla almak istediğini ve soyunma odasını bastığını yazdı.

"SUUD’UN KAFASINA UYMUYOR"
Gazete, "Isınmada her iki takım da Atatürk forması giymek istedi. Suudiler buna karşı çıktı. Atatürk, din ile devlet arasında bir ayrım ilkesine dayanan laikliği savunuyor. Bu Suudi Arabistan'a uymuyor. Bu nedenle hükümet, iki takıma kesinlikle izin vermedi” ifadelerini kullandı.
Pankartın kesinlikle sahaya alınmak istenmediği de vurgulandı. Gazeteler, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’un, “Atatürk yoksa, Türkiye de yoktur” şeklindeki sözlerine yer verirken, iki kulübün ortak kararla Türkiye’ye dönme kararı aldığını açıkladıklarını duyurdu.

AVUSTURYA, İSVİÇRE, DANİMARKA...
Avusturya’nın etkili yayın organlarından Heute de, olayı manşetten duyurdu. Haberde, “Suudi Arabistan’daki Türkiye Süper Kupa derbisi iptal oldu. Suudiler, ülkelerinde yasaklı Atatürk’ü istemedi” diye yazdı.
Haber Hollanda, İngiltere, İsviç
re ve Kuzey ülkelerinin yayın organlarında da ilk sırada... Danimarka’daki haber sitesi Der Nordschleswiger haberi, “Türkiye Süper Kupası, Suudi Arabistan tavrı nedeniyle iptal oldu” diye yazdı.
Sözcü
O tarihten itibaren para ödeyecekler: Suriyelilere ücretsiz sağlık hizmeti sona eriyor8 izlenme
Çin aşısının corona virüsüne karşı etkisi belli oldu!96 izlenme
Birleşik Kamu İş açıkladı: Açlık ve yoksulluk sınırında rekor artış!35 izlenme
AKP’nin oy oranı düşük çıkınca ortalık karıştı! Avrasya Araştırma'nın başkanı Kemal Özkiraz ile yandaş Latif Şimşek birbirine girdi!137 izlenme
Benzin ve motorine vergi zammı geliyor26 izlenme
CHP'li İlçe Başkanı Özcan Kaçar arabasını 128 milyar dolara satışa çıkardı!40 izlenme
CHP’li İnce: Ankara’dakiler İstanbul’a, İstanbul’dakiler Ankara’ya aday gösteriyor217 izlenme
Tarımsal girdi fiyatlarındaki artış 19 ayın zirvesine yükseldi!51 izlenme
Yıllardır ailece AKP'ye oy veren vatandaş 'AKP'ye yakışmadı İmamoğlu'na haksızlık yapıldı, bundan sonra oyum CHP'ye !'
'Çocuk istismarı'ndan tutuklanan şeyhin Melih Gökçek ve Kadir Mısıroğlu ile fotoğrafı çıktı!
Karamollaoğlu 'Biz iktidara hazırız. Çalmayız, kimsenin de çalmasına müsaade etmeyiz!'
AKP'li istedi imar planı bozuldu, düz yol yamuldu!