Eski Kızılay Başkanı Kerem Kınık'ın kızı Fatıma Zehra Kınık Demir'in, karıştığı trafik kazasında ölümüne neden olduğu Batın Barlasçeki’nin avukatı açıklamalarda bulundu. Avukat Uysal Uğurlu, 17 yaşındaki Barlasçeki’nin ölümü üzerine görülen ve karara bağlanan davaya ilişkin bilgi verdi. Zehra Kınık’a 5 yıl hapis cezası verildiğini ve bunun 4 yıl 2 aya indirildiğini açıklayan Uğurlu “Hükmün açıklanmasının geriye bırakılmamıştır” dedi.
Verilen hapis cezasında hükmün açıklanmasının geri bırakılmaması sonucu Kınık’ın cezaevine gireceğine değinen Uğurlu “Kınık'ın cezaevinde ne kadar yatacağı, bu sürenin ne kadarının kapalı ceza infaz kurumunda ne kadarı açık ceza infaz kurumunda olacağı kararın kesinleşmesinden sonra infaz savcılığının yapacağı hesaplama ile netlik kazanacaktır. Ancak verilen cezanın miktarı itbari ile şu anki infaz hukukuna göre ceza evine gireceği kuşkusuzdur...” dedi.
Kınık hakkında görülen davanın karar duruşmasına ilişkin bilgi veren Uğurlu şöyle konuştu: “İstanbul Anadolu 8. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın karar celsesi 26 Mayıs’ta yapılmıştır. Soruşturma ve yargılama süresince kusurunun olmadığını beyan eden sanık Fatıma Zehra Kınık'a 5 yıl hapis cezası verilmiş, indirim yapılmış ve neticeten 4 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırılmış, ehliyetine de 2 yıl el konulmuş ve yurt dışına çıkma yasağı şeklindeki adli kontrol tedbirinin de devamına karar verilmiştir. Verilen cezada takdiri indirim dışında da başkaca bir indirim uygulanmamıştır. Neticeten verilen ceza 4 yıl 2 aylık hapis cezasıdır ve bu cezanın ertelenmesine veya hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilmemiştir...”
Gerçek Gündem
Kaynak: ANKA
Cemil Çiçek’in kızı ve damadı konkordato ilan etti!433 izlenme
OPEC+'dan pandemi öncesi seviyelere dönme isteği33 izlenme
İşe gitmeden maaş alan 'kedi satıcısı' AKP'li Sümeyra Tuncer ile ilgili TOKİ'den açıklama37 izlenme
CHP'li vekilden müthiş refleks! Türk Bayrağını yere düşürmedi!107 izlenme
TRT’deki personel tasfiyesine mahkeme ‘dur’ dedi!70 izlenme
İşte vatandaşın cebine yansıyan enflasyon!169 izlenme
AKP'de kongre krizi! Adaylığı kabul edilmedi destekçileri salonu terk etti31 izlenme
AKP iktidarında hiçbir başarısızlık ödülsüz kalmıyor: Bir banka yetmedi tüm bankalrı verdiler, tarihe geçti!39 izlenme
456 milyon lira borcu bulunan 7 bin 500 nüfuslu Nevşehir’in Kozaklı Belediyesi’nin AKP’li eski yönetimi, belediye arsasına pavyon için ruhsat verdiği ortaya çıktı
Rize'de ucuz ekmek kuyruğuna giren vatandaş isyan etti!
Atatürk stadının adı AKP'li ismin adıyla değiştiriliyor
Erbakan’ın Cumhur İttifakı'na katıldığını öğrenen Genç Refahlı şaştı kaldı ‘Yoktur ya...Spekülasyon da olabilir bunlar ya’