Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 61 kişinin yargılandığı Ayhan Bora Kaplan suç örgütü davasında nihai karar açıklandı.
Sincan Cezaevi Kampüsü’nde bugün yapılan karar duruşmasında Mahkeme Heyeti soruşturmanın genişletilmesi taleplerini reddetti. Mahkeme Başkanı, sanıkların son sözlerini sordu.
Tutuklu yargılanan sanık Bora Kaplan şunları söyledi:
“Şu an söyleyeceklerimizin de bir anlamı yok ama kayıtlara geçsin diye söylüyoruz. Böyle bir yargılama tarihte görülmemiştir, bence ilktir. Çünkü yargılama yapılmış gibi yaptınız. Aslında yargılama yapmadınız. Yaptığını tek şey bizim ifademizi almak onun dışında en ufak bir şey yapmadınız. Hangi delili topladınız? Amaç buradan ceza vermek. Ben sizin adaletinize inanmıyorum. Eğer FETÖ’cüler bu ülkeyi ele geçirmiş olsaydı aynı böyle bir yargılama yaparlardı. Yanlış yapıyorsunuz, yarın ya da öbür gün mutlaka tarih döner bunun hesabını sorar. Sormama ihtimali yok. Çünkü gözaltına alındığımızda bizim katledileceğimiz belliydi. İsrail’in Filistin’e yapmadığı zulmü yapıyorsunuz. Netanyahu’nun yapmadığı zulmü yapıyorsunuz ama Allah büyük. Adalet Allah’ın adaleti. Sizin verdiğiniz karar benim gözümde yok hükmünde. Ne karar verirseniz verin ben kabul etmiyorum, umurumda da değil.”
Mahkeme, Kaplan’ın tutukluğunun devamına karar verdi. Kaplan için savcılık ağırlaştırılmış müebbet olmak üzere iki defa müebbet hapis cezası talep ediyordu. Ancak mahkeme heyeti Kaplan’a toplam 68 yıl hapis cezası verdi.
Sanıklar Muhammet Kaplan’a 18 yıl 36 ay, Fethi Koyuncu’ya 12 yıl 15 ay, suç örgütünün iki numaralı ismi olduğu iddia edilen eski AKP Ankara İl Başkan Yardımcısı Barış Kurt’a 8 yıl 38 ay 10 gün, Mutlu Ayaş ve Yusuf İzzet Savaş’a 4 yıl 27 ay, Kanber Keskin’e ise 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası verildi.
Mahkemede, 17 tutuklu sanıktan 13’ü tahliye edildi. Ayhan Bora Kaplan, Adnan Kaplan, Muhammet Kaplan ve Fethi Koyuncu’nun tutukluluk halinin devamına karar verildi.
Medyascope
Kılıçdaroğlu'nun mutfağından yeni video: "Gerçekler"
Dünya 85'lik Ukraynalı teyzenin bu fotoğrafını konuşuyor!
Sahte diploma skandalı: 3 saatte mühendislik diploması
"Hudut namustur" diyenler gözaltına alınıyor Araplar bayram ediyor
2 yıl önce durdurulmuştu: İstanbul’da metro hattı inşaatı yeniden başladı
Suudi ekibi Al Hilal, Messi'ye yılda 300 milyon dolar teklif ettiği iddia edildi.
Muharrem İnce 'O tekme atandan hesap sormasam namerdim!'
Ankara Bölge İdare Mahkemesi 12. İdari Dava Dairesi, YSK üyelerinin soruşturulması yolunu açabilecek önemli bir karar verdi!
AKP'li 'Akraba' Belediyesi!
İzmir'de öğrencilerden 10 Kasım koreografisi