Ayhan Bora Kaplan liderliğindeki suç örgütü soruşturmasını AKP'ye doğru yönlendirdikleri iddiası sonrası önce açığa alınan üç polis müdürünün evinde dün akşam saatlerinde arama yapıldı. Polislerin evlerindeki dijital materyallere el konulurken, savcılık da dosyaya kısıtlama getirdi.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin bugünkü "Birkaç emniyet müdürünün açığa alınmasıyla geçiştirilemeyecek bir komplo devrededir, nitekim hedef Milliyetçi Hareket Partisi, AK Parti, Cumhur İttifakı ve son tahlilde Türkiye’dir. 1725 emniyet ve yargı ortaklı darbe girişiminin tekrarını planlayanlara boyun eğersek boyumuz devrilsin, göz yumarsak gözümüz çıksın, eyvallah edersek de kanımız kurusun" çıkışı sonrasında ise polis müdürlerinin gözaltına alındığı duyuruldu.
Soruşturma kapsamında Ankara Emniyet Müdür Yardımcısı Murat Çelik, Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Kerem Öner ve yardımcısı Şevket Demircan, Ankara Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı.
'HÜKÜMETE KARŞI İSYAN' SUÇLAMASI YÖNELTİLİYOR
Üç polis müdürünün gözaltına alındığı soruşturmanın; Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ne karşı isyan başlığı altındaki 316. madde hükmü olan “suç için anlaşma”, TCK 258. maddedeki “göreve ilişkin sırrın açıklanması”, TCK 277. madde hükmündeki “yargı görevi yapanı, bilirkişiyi veya tanığı etkilemeye teşebbüs”, TCK 283. Madde hükmündeki “suçluyu kayırma” ve TCK 285. Madde hükmündeki “gizliliğin ihlali” suçlarına yönelik gerçekleştirildiği öğrenildi.
Artı Gerçek
Kontak çevirmek cesaret ister!76 izlenme
AKP'liler, Çeşme'de #Hayır'cıları fişlerken görüntülendi !1269 izlenme
Yüksek enflasyon yıllar boyu sürer45 izlenme
Zamlar peş peşe gelince bit pazarına nur yağdı! Geçim derdindeki vatandaş çareyi orada buldu52 izlenme
İiktidar lüks makam araçlarına kesenin ağzını açtı! Yangın söndürme uçağına yok!53 izlenme
Millet indirdi; Cumhur bindirdi!94 izlenme
4 maddede dolarda ne oluyor?78 izlenme
Flaş iddia! ‘Bağdadi’den sonra IŞİD Sözcüsü de öldürüldü’162 izlenme