Anayasa Mahkemesi (AYM) CHP Milletvekili Enis Berberoğlu'nun başvurusunu 2. kez değerlendirdi ve 2. kez ihlal kararı verdi. Önceki kararı yerel mahkeme tarafından uygulanmayan AYM, başvuru üzerine kararını yineledi. Gerekçesini de gece saat 03.05'te açıkladı.
CHP eski Milletvekili Barış Yarkadaş ise AYM'nin kararına ilişkin sosyal medyada farklı bir noktaya dikkat çekti.
TARİHTE İLK!
Yarkadaş, "AYM, tarihinde belki de ilk kez kararını TBMM, HSK ve Adalet Bakanlığı'na gönderdi" ifadesini kullandı.
İşte Yarkadaş'ın karar açıklandıktan sonra saat 03.07'de attığı o twit:
AKP "Anayasa yapalım" diye içi boş ve sonucu olmayan bir tartışma başlattı.
Siz anayasa yapmayı bırakın da önce AYM'nin kararlarını uygulayın.
Saat 03.05...
AYM, az önce Enis BERBEROĞLU ile ilgili olarak 2. kez verdiği hak ihlalinin gerekçesini açıkladı. Uygulayın; bekliyoruz!
AYM, 37 sayfalık kararı, tarihinde belki de ilk kez TBMM, Adalet Bakanlığı ve HSK'ya da gönderdi. (F fıkrası)
Bunun anlamı şu; mesai başladığı andan itibaren bu kurumların harekete geçmesi ve Berberoğlu'nun derhal vekilliğe dönmesi gerekiyor.
Yargı reformuna buradan başlayın!
http://www.krttv.com.tr/gundem/aymdenberberoglukarariicintarihihamleh63036.html
Türkiye Raporu: Yüzde 48 hükümete güvenmiyor!59 izlenme
Güldür Güldür'de Kemal Sunal ile 'Atatürk' anısını anlattı, tüm salonu ağlattı...75 izlenme
AKP’li adaydan yılın itirafı!153 izlenme
Sedat Peker "Veyis seni yine top 10 yaparım" deyince kayıplara karıştı, Cem Küçük ve Rasim Ozan Kütahyalı sanki yer yarıldı içine girdiler!86 izlenme
A Haber’in vicdansız haberine Yılmaz Özdil’den unutulmayacak yorum!50 izlenme
Türk Lirası'nda erime durdurulamıyor: Dolarda yükseliş devam ediyor! İşte piyasalarda son durum44 izlenme
Yattara, İmamoğlu'ndan öyle bir şey istedi ki... O anlar kameralara yansıdı26 izlenme
AKP’li belediye kültür merkezini yıkıp otopark yaptı!50 izlenme