Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, emeklilikte yaşa takılanlara (EYT) ilişkin düzenlemenin bu hafta Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne gelmesinin beklendiğini bildirdi.
Bilgin, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ndeki Kabine Toplantısı sonrası gazetecilerin EYT düzenlemesine ilişkin sorularını yanıtladı.
Düzenlemenin bu hafta Meclis’e gelip gelmeyeceğiyle ilgili soruya Bilgin, “EYT bu hafta Meclis’e tahmin ediyorum gelir. Çünkü grupta milletvekilleriyle görüşüyorlar. Grubumuz tümüyle üzerinde konuştuklarını kanun teklifi haline dönüştürüp komisyonda tartışacaklar” dedi.
“İçerikte bir şey değişir mi?” sorusuna Bilgin, “Değişmez” karşılığını verdi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, “EYT’nin maliyeti nedir?” sorusu üzerine de bu yıl için 120150 milyar lira arasında bir tahminin bulunduğunu söyledi.
EYT’nin maliyetiyle ilgili konuşulan rakamların doğru olmadığını ifade eden Bilgin, “Rakamlar bizde, hesap bizde. Ben 150 milyar diyorum ama maksimum olabilecek şeyi diyorum. 120150 milyar arasında değişebilir. Çünkü kaç kişi müracaat edecek bilmiyorsunuz.” diye konuştu.
Prim borçlarının yapılandırılmasıyla ilgili bir soruya karşılık da Bakan Bilgin, “EYT kapsamındaki borçlanmalar bunun içinde değil. Onun borçlanması tamamen bizim meri kanunumuza göre yapılan bir şey. ‘5000, 9000 prim gününü dolduramıyorum ya da 1000 gün eksiğim var yapılandırayım’ diyemezsin. Mevcut kanunda 1000 gün eksiğin varsa çalışacaksın. Böyle bir borçlanma yok” dedi.
(AA / Sözcü)
Sedef Kabaş'ın tutuklanması AKP'yi kesmedi! Erdoğan'dan Engin Özkoç ve Aykut Erdoğdu hakkında suç duyurusu72 izlenme
5 milyarlık kamu ihalesi İlim Yayma Vakfı kurucusuna verildi41 izlenme
Özgür Özel'den Deniz Göktaş'ın tutuklanmasına tepki: "Artık bir dönüm noktasındayız"24 izlenme
Botanik Park kurdu, Atatürk adını verdi ve belediyeye teslim etti!190 izlenme
'Evlere mühürlü oy pusulası dağıtıyorlar' iddiası704 izlenme
Dilan Polat ve Seçil Erzan aynı koğuşa geçti: Neler konuştukları ortaya çıktı61 izlenme
Şehir hastaneleri aşı parasını da yerli ilaç parasını da yuttu!80 izlenme
Cenneti anlatan gerici, kadınlara ‘müjde’ verdi! 'Cennette ‘yüz’ pazarları var. Hanım abla gidiyor, katalogdan seçiyor. Angelina Jolie, Adriana Lima'58 izlenme