Millî Eğitim Bakanlığı tarafından Özel Eğitim ve Rehberlik Genel
Müdürlüğüne bağlı Özel Eğitim Kaynaştırma Daire Başkanlığına, Milli
Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'ın Metalurji Teknolojisi öğretmeni olan
yeğeni Fikret Yılmaz vekaleten atandı.
CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz tarafından yazılı olarak cevaplandırılması için verdiği soru önergesinde "Özel eğitim alanında aktif çalışan ve özel eğitim alan onlarca uzman personel varken, bu alanda eğitimi ve deneyimi olmayan yeğeninizin atanması siyasi etiğe uygun mudur?" diye sordu.
Millî Eğitim Bakanlığı tarafından Özel Eğitim ve Rehberlik Genel Müdürlüğüne bağlı Özel Eğitim Kaynaştırma Daire Başkanlığına, özel eğitim alanında hiçbir deneyimi olmayan Metalurji Teknolojisi öğretmeni Fikret Yılmaz vekaleten atandı.

Fikret Yılmaz'ın atama yazısı Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürülüğü Daire Başkan Vekili Bekir Erdoğan imzası ile 15 Aralık 2017 tarihinde ilgili kurumlara da gönderildi.

Yılmaz soru önergesinde Bakan Yılmaz'a şu 5 soruyu yöneltti:
1. Ankara Polatlı Mesleki Eğitim Merkezi Öğretmeni Fikret Yılmaz’ın şahsınızın yeğeni olduğu ve ilgili daire başkanlığına vekaleten atandığı iddiası doğru mudur?
2. Genel Müdürlüğünüz bünyesinde özel eğitim alanında aktif çalışan ve özel eğitim alan onlarca uzman personel varken, bu alanda eğitimi ve deneyimi olmayan yeğeninizin atanması siyasi etiğe uygun mudur?
3. Özel eğitim gibi teknik bilgi ve birikim gerektiren bir alanda; bu alanda hiçbir deneyimi olmayan Metalurji Teknolojisi mezunu şahsın atanması liyakate uygun mudur?
4. Çan eğrisinin dışında kalan dezavantajlı öğrenci gruplarının farklılıklarının tespit edilerek gönüllülük, sevgi, sabır, gayret ve özel eğitimle bireyleri toplumun bir ferdi haline getirmeyi amaçlayan daireniz, Metalurji Teknolojisi eğitimi alan ve özel eğitim konusunda hiçbir deneyimi olmayan biri, dezavantajlı öğrenci gruplarına ilişkin eğitim politika ve esaslarını nasıl belirleyecektir?
5. Bahsi geçen atamanın, eğitimin kamusal verimliliğinin düşmesine neden olacağı düşünülmekte midir?

Milli Eğitim Bakanlığı resmi sitesinde de Özel Eğitim ve
Kaynaştırma Daire Başkanlığına Fikret Yılmaz'ın vekaleten Daire Başkanı
olarak atandığı görülüyor.
http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/siyaset/891348/Bakan_ismet_Yilmaz_in_Metalurji_Ogretmeni_yegeni__Ozel_Egitim_Daire_Baskani_olarak_atandi.html
Erdoğan'ın TÜSİAD'la kapanmayan hesabı... Tam 27 yıldır25 izlenme
Deniz Yavuzyılmaz belgeyle açıkladı: "AKP Kolin'e 'özel' 1 milyara yakın teşvik ödemesi yapmış"29 izlenme
9 öğrenciye cinsel istismardan tutuklu öğretmen tahliye edildi!132 izlenme
Seçimden 2 gün önce ortaya çıkmıştı! Antalya'da 'ses kaydı' operasyonu!375 izlenme
CHP'li belediyeden emeklilere: Erdoğan'ın büyüdüğü mahallede çay 1 TL37 izlenme
Devletten rekor arazi satışı! Kamunun taşınmaz satışından 5 yılda 52,2 milyar lira gelir16 izlenme
ODTÜ gözaltılarında 4 kişiye ev hapsi 29 kişi serbest36 izlenme
‘Milletimizi aldatanlar utansın’ diyen başkan: Oğluma Tayyip adını verdiğime pişmanım232 izlenme
CDC’den yeni öneri: Aşılananlar için karantinaya gerek yok
Melih Gökçek filo kurmuş! 15 uçak, bir helikopter...
RTE'den kendi yandaşlarına kapak ! 'Maltepe 2 milyon kişi alabiliyor'
Dr. Serdar Savaş 'YKS'nin, MSÜ'nün yapılmamasını söyledim, yoğun bakımda 100 hasta vardı, bugün 1000 hasta var!'