Koca, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:
“Her vaka hasta değildir, testi pozitif olup semptom göstermeyen var. Bunlar çoğunluğu oluşturuyor. Her gün açıklanan ve üzerinde durduğumuz yeni hasta sayısı dikkat konusu olmalıdır. Testi pozitif çıkanların her biri vakadır, büyük kısmı belirti göstermiyor. Testi pozitif çıkmış herkesi ifade eden vaka kelimesinin anlamı ile hasta kelimesinin anlamı aynı değildir.”
Koca’nın bu açıklamasına tepkiler gecikmedi. Türk Tabipleri Birliği Koca’nın açıklamasına ilişkin sosyal medya hesabı üzerinden bir mesaj yayınladı. TTB’nin Twiter hesabı üzerinden yapılan paylaşımda şu ifadelere yer verildi: “Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, belirti göstermeyen ama testi pozitif çıkan vakaların günlük açıklanan tabloda yer almadığını açıkladı. 6 aydır bunu söylüyorduk. Süreci şeffaf yürütmediniz. Gerçekleri gizlediniz. Salgının yayılmasına engel olmadınız.”
İmamoğlu depreminin bilançosu: TCMB rezervlerinde tarihi kayıp
Yerel seçimi nokta atışı bilen şirketten yeni anket: "Bu kez farkın kapanması imkânsız!"
Erdoğan'ın dedelerine "hırsız" diyen Arap ülkesinden AKP'ye ağır suçlama!
Prof.Dr. Nurşen Mazıcı '15 Temmuz askeri darbe değildir. Bu olay kime yaradı ise fail odur !'
Nagehan Alçı’ya yönelik FETÖ eleştirisine ceza!
AKP'liler ve MHP'liler arasında belediye meclisinde yumruk yumruğa ihale kavgası!
AKP'li başkandan ilk icraatları: Maaş ek zammı geri alındı, itiraz edenler kapının önüne konuldu, büro çalışanları temizlik işçisi yapıldı
Marmara Üniversitesi iki kadının öldürülmesini protesto eden öğrencilere soruşturma açtı
Rüşvetle suçlanan başkanın evi: Villa değil 30 yıllık aile apartmanı