Koca, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:
“Her vaka hasta değildir, testi pozitif olup semptom göstermeyen var. Bunlar çoğunluğu oluşturuyor. Her gün açıklanan ve üzerinde durduğumuz yeni hasta sayısı dikkat konusu olmalıdır. Testi pozitif çıkanların her biri vakadır, büyük kısmı belirti göstermiyor. Testi pozitif çıkmış herkesi ifade eden vaka kelimesinin anlamı ile hasta kelimesinin anlamı aynı değildir.”
Koca’nın bu açıklamasına tepkiler gecikmedi. Türk Tabipleri Birliği Koca’nın açıklamasına ilişkin sosyal medya hesabı üzerinden bir mesaj yayınladı. TTB’nin Twiter hesabı üzerinden yapılan paylaşımda şu ifadelere yer verildi: “Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, belirti göstermeyen ama testi pozitif çıkan vakaların günlük açıklanan tabloda yer almadığını açıkladı. 6 aydır bunu söylüyorduk. Süreci şeffaf yürütmediniz. Gerçekleri gizlediniz. Salgının yayılmasına engel olmadınız.”
Muharrem İnce: Ekonominin çökmesi böyle bir şeydir
Sağlık Bakanı Koca’dan corona açıklaması! Can kaybı 9, vaka sayısı 670 oldu!
Merkez Bankası'nın 'faiz' kararı doları uçurdu!
Ülkesine dönen Suriyeli sayısı açıklandı
Bir kripto para plaftormu daha kapandı!
Kılıçdaroğlu’nun adaylığı yabancı yatırımcıya güven verdi: Eurobond faizleri ve kredi risk primi düştü
Emine Erdoğan'ın önsözünü yazdığı kitaba servet harcanmış
SNB, Credit Suisse'ye daha fazla mali destek sağlamayacağını açıkladı
Rus gazeteden çarpıcı iddia: "Moskova'yı kana bulayan saldırganlar emirleri Türkiye'deki örgütten aldı"
Fail gözaltında! İzmir Aliağa'da aynı bölgede ikinci yangın!
AKP’li Bahçelievler Belediye Başkanı Hakan Bahadır, İmamoğlu'nu ağırlayan muhtarın ofisini kapatıp tehdit etti! “Sana bir şey söyleyeyim mi? Elimde kalırsın”
Son ankette vatandaş Erdoğan'ın yeniden adaylığına yeşil ışık yakmadı! AKP ve MHP ayrıntısı
Bir dönem Türkiye’nin en büyük tekstil devinin fabrikaları icradan satılıyor
AKP’li Mahir Ünal, Osman Öcalan’ın TRT röportajını böyle savundu!