Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın dün Türkiye genelinde 26 kişinin koronavirus nedeniyle hayatını kaybettiğini açıklanmasının ardından Diyarbakır Tabip Odası, vaka ve ölüm sayılarının düşük gösterildiğini söyleyerek bir açıklama yaptı.
Diyarbakır Tabip Odası’ndan yapılan açıklamada, şöyle denildi:
"Bugün sadece Gazi Yaşargil Eğitim Araştırma Hastanesi’nde 15 vatandaşımız Covid19 nedeniyle hayatını kaybetmiştir. İl bazında verilerin açıklanmaması, vakaölüm sayılarının düşük gösterilmesi toplumu rehavete sürüklemektedir.
Salgında kontrol kaybedilmiş, tüm sorumluluk halkın ve sağlık emekçilerinin omuzlarına yüklenmiştir. Hastanede takip edilmesi gereken ağır covid hastalarımız yatak olmadığından evde tedaviye zorlanmaktadır.
Ekonomik kaygılardan vazgeçilip, toplumun ihtiyaçları karşılanarak sosyal hareketliliği azaltacak önlemler alınması ve yeterli yatak kapasitesi sağlanması için bakanlığı acil önlemler almaya çağırıyoruz."

http://www.krttv.com.tr/saglik/bakanligiyalanlayanistatistikh45368.html
İliç madeni için şirketin raporu: Maden çalışmaları devam etmeye hazır48 izlenme
Fatma'nın savaşı: Depremde iki kızını ve bacaklarını kaybetti...60 izlenme
On binlerce hükümlü ‘özgürlük’ kuyruğunda31 izlenme
Kredi kartı faiz oranlarına düzenleme!22 izlenme
Onlardaki Hukuk ve Bizdeki Guguk !352 izlenme
Yavaş en büyük hayallerinden birini açıkladı68 izlenme
4.5 yılda 866 bin iş yeri kapandı27 izlenme
Kiralar uçtu, muhtar kendi mahallesinde ev bulamıyor50 izlenme