Samsun'da Avukat Elif Özge Çankaya, resmi olmayan sonuçlara göre İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Ekrem İmamoğlu için Anıtkabir ziyareti hakkında suç duyurusunda bulundu. Çankaya'nın AKP Samsun eski İl Başkanı Adem Güney'in yanında çalıştığı ortaya çıktı.
Resmi olmayan sonuçlara göre İBBBaşkanı olan Ekrem İmamoğlu'nun Anıtkabir ziyareti hakkında 'kamu görevini usulsüz üstlenmek' suçunu oluşturduğu gerekçesiyle Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunuldu. Suç duyurusu dilekçesini Samsun Adliyesi'ne götüren isim avukat Elif Özge Çankaya'ydı.
Edinilen bilgiye göre 2015'te mezun olan Elif Özge Çankaya halen eski AKP Samsun İl Başkanı olan Adem Güney'in yayında çalışıyor. Adem Güney 2015 seçimlerinde AKP'den milletvekili adayı da olmuştu. Türkiye genelinde avukatlar arasında en çok vergi veren 50 avukat arasına girmeyi başaran Samsun vergi rekortmenlerinden Avukat Adem Güney, yaptığı işlerde elde ettiği başarıyı çalışanlarıyla birlikte yakaladığını belirterek başarının bir ekip işi olduğunu söylemişti. Güney'in avukatlığının yanı sıra birçok şirketi bulunuyor. AKP'den vekillik başvurusu yaparken MÜSİAD üyesi olduğunu açıklamıştı.
Cumhuriyet'ten Onur Şahin'in haberine göre, Samsun Barosu levhalarından incelendiğinde Elif Özge Çankaya ile Adem Güney'in aynı adreste avukatlık yaptığı görülüyor. İkisinin de adresi İstasyon Mahallesi Semla Sokak No:3/11 İlkadım olarak görülüyor.
http://www.yurtgazetesi.com.tr/politika/bakinimamoglunasucduyurusununarkasindankimciktih123968.html
YSK Başkanı açıkladı: Cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci tura kaldı40 izlenme
Gazzeli doktordan Erdoğan'a: "Sözlerinizle kandırıldık"12 izlenme
Patates ve soğana TMO zammı!76 izlenme
Ümit Özdağ'dan Ankara'yı karıştıran iddia: "Bahçeli Erdoğan'ı tehdit etti, karanlık dosyayı AKP'li bakan verdi"17 izlenme
AKP'li üst düzey isim teşkilatı uyardı: "Şehit aileleri ile tartışmayın"9 izlenme
İçsiz köfte, içsiz mantı, boş baklava ve boş tosttan sonra boş külah 6 buçuk lira!26 izlenme
Sedat Peker tek tek saydı: Gazetecilik ahlakına daha layık bir şekilde davranmış olursunuz56 izlenme
Bursa Uludağ Üniversitesi’nin Tıp Fakültesi’ne 161 personel alımına, 5 binden fazla kişi başvurdu!62 izlenme