Bu iktidar döneminde kurulan Necmettin Erbakan Üniversitesi’nde öğrencisi olmayan bölümde AKP’li Tahir Akyürek’in yeğeni akademisyen olarak görev yapıyor.
Üniversitenin Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi’nde bulunan Adli Bilişim Mühendisliği bölümünde hiç öğrenci bulunmuyor. Buna rağmen bölümde iki akademisyen bulunuyor: Dr. Ahmet Özkış ve Dr. Hasan Ali Akyürek. Hasan Ali Akyürek aynı zamanda AKP Konya Milletvekili Tahir Akyürek’in de yeğeni. Bölüme 20182019 akademik yılı için hiç öğrenci alınmadı. Hatta ÖSYM tarafından bölüme kontenjan dahi açılmadı.
Tahir Akyürek daha önce Konya Belediye Başkanlığı yapmıştı. Tahir Akyürek bu dönemde yeğeni Hasan Ali Akyürek’i 20132014 yılları arasında Konya ve Su Kanalizasyon İdaresi’nde görevlendirmişti.
Necmettin Erbakan Üniversitesi’ndeki usulsüzlükler Sayıştay raporlarına da yansımıştı. Üniversite, akademisyenlerin katıldıkları televizyon programları nedeniyle “Akademik Teşvik Ödeneği” alması nedeniyle uyarılmıştı. Raporda “Öğretim görevlilerinin yerel televizyon kanalları ile Türkiye Radyo Televizyon Kurumu’ndaki programlara katılarak halkı aydınlatmaları şüphesiz çok yararlıdır. Toplumun gelişmesi için de önemlidir. Ancak bu tür televizyon programları bulguda belirtilen faaliyet ve sergi tanımına uymamaktadır. Bu nedenle TRT veya TRT dışında olsun bu tür yayınların akademik teşvik ödeneği puan hesabına dahil edilmemesi gerekir” denmişti.
https://www.birgun.net/haberdetay/baltutanparmaginiyaliyor.html
TRT dizisi için mera perişan edildi: "Devlete karşı mı geliyorsun?" deyip köyün yatırımlarını kestiler18 izlenme
Türkiye'de Milli Bayramlar yasaklanırken, Yüzlerce Japon öğrenci 'Dağ Başını Duman Almış'ı söyledi !415 izlenme
Savaş geçişleri hızlandırdı: İran-Türkiye sınırından geçen İranlılar sıraya girdi24 izlenme
Mansur Yavaş: Allah’ın nimetinden bir katrilyon kâr edildi495 izlenme
Erdoğan, kutuplaştırmaya devam ediyor: Pazar günü Sisi mi diyeceğiz Binali Yıldırım mı?105 izlenme
Karamollaoğlu: Enflasyon Canavarı, İpini Kopartmış, Çarşı Pazarda Bütün Tezgahları deviriyor!44 izlenme
Yandaş gazete manşetleri bölündü!28 izlenme
Hükümetin KDV'deki ince ayarına esnaf ve vatandaştan tepki: "Bugün devletin vergi toplaması gereken yer en üst kademelerdir"48 izlenme