Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında sosyal medya üzerinden hakaret içerikli paylaşımlarda bulunduğu iddia edilen modacı Barbaros Şansal hakkında beş yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.
Sosyal medyadaki paylaşımlarından dolayı vatandaşlar tarafından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na şikayet edilen Barbaros Şansal hakkında soruşturma başlatıldı.Yürütülen soruşturma kapsamında sosyal medya hesapları inceleme altına alınan modacının paylaşımlarında Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanına hakaret ve küçük düşürücü ifadeler kullanıldığı iddia edildi.
TV100 sitesinde yer alan habere göre, yürütülen soruşturma sonunda Barbaros Şansal hakkında 'Zincirleme şekilde Cumhurbaşkanına hakaret' suçu kapsamında iddianame düzenlendi.
Beş yıla kadar hapis istemiyle yargılanacak olan modacı önümüzdeki günlerde Asliye Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkacak.
Barbaros Şansal hakkında daha önce, "Türk milletini ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni alenen aşağılama", "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik" suçlarından yargılanarak, bir süre tutuklu kalmıştı.
https://halktv.com.tr/gundem/barbarossansalhakkindaerdoganahakarettendava410341h
Anıtkabir’de saygısızlık! “Her yer Tayyip her yer Erdoğan” sloganları attılar!59 izlenme
Özel'den iki isme sert tepki: "Her şeyin altından çıkıyorlar"29 izlenme
Büyükada İskelesi’ndeki kına gecesinin ev sahibi AKP’li yönetici çıktı!39 izlenme
Yolsuzluk bulamayınca: Ankara Büyükşehir Belediyesi’nde "çorba dağıtımı" dahi soruşturma konusu yapıldı19 izlenme
İcra patlaması: 7 ayda 752 bin kişi icra takibine alındı31 izlenme
Zeydan Karalar'a tutuklama, Özlem Çerçioğlu'na dokunulmazlık: Aynı itiraf, iki ayrı muamele17 izlenme
6 Şubat depreminde babasını kaybeden Neslihan Kazancı: Binayı patlıcan tarlasına dikmişler!31 izlenme
Annesi emzirirken boğulma tehlikesi geçiren 30 günlük bebeğin saniye saniye hayata tutunduğu anlar!27 izlenme