Alman basınının gündeminde Türkiye’de süren davalar ve Suudi Arabistan'ın İstanbul Konsolosluğunda öldürüldüğü iddia edilen Suudi yazar Cemal Kaşıkçı var.
“ERDOĞAN GİDENE KADAR BASKININ ARTARAK DEVAM ETMESİ GEREKİR”
DW Türkçe’nin hazırladığı Alman basın özetinde NordwestZeitung gazetesi Türkiye'deki tutuklu bir Alman vatandaşının serbest bırakılmasını şöyle yorumladı:
"Demek ki, isteyince oluyormuş. Cumhurbaşkanına hakaretten tutuklanan Braunschweiglı Almanın serbest bırakılması ekonomik baskının boşa gitmediğini gösteriyor. Lira eriyor, yatırımcılar kaçıyor. Son umut, Almanya ve Avrupa ile ilişkileri düzeltmek ve belki de doğrudan yardım alabilmek. Türkiye böylesine ağır baskı altına girmeseydi, Erdoğan'ın yargıçları Alman'ı mutlaka mahkûm ederdi. Başkanın narsist kişiliği, sayılmaya olan düşkünlüğü ve yargıya müdahale edebilmesi her şeyi mümkün kılıyor. Bu nedenle Türkiye Ortadoğu'yu istikrarsızlaştırıcı hamlelerinden vazgeçene kadar, hatta en iyisi Erdoğan gidene kadar baskının artarak devam etmesi gerekir.”
“RAHATÇA TÜRKİYE'YE GİTMEK İSTİYORLARSA…”
Berliner Morgenpost gazetesinin aynı konudaki yorumunda şu satırlar yer aldı:
"Almanya'daki Türkler ve Türk asıllı Almanların yapılanlardan nasıl etkilendiklerini sezmek mümkün. Yapılanlar güvensizlik ve korku doğuruyor. Türkler, hele rahatça Türkiye'ye gitmek istiyorlarsa, sosyal medya üzerinden ya da başka kanallardan söylediklerine dikkat etmek zorundalar. Almanya'da güvendeler ama yıldırma karşısında korumasızlar. Erdoğan, karşıtlarına vatan haini ve hukuki bakımdan koruması olmayan kişi muamelesi yapıyor. Ölçüsü yok. Bunun birçok örneği var: Gazeteci Deniz Yücel'e yapılanlar ve ev hapsinde tutulan Amerikalı papaz Andrew Brunson gibi.”
https://odatv.com/erdoganisikistirdikcatahliyelergeliyor12101835.html
Narin Güran davasında karar açıklandı: Nevzat Bahtiyar'a 17 yıl hapis cezası verildi!37 izlenme
Bursa’da ilk vaat gerçekleşti: Türkçe tabela ve su indirimi kararı53 izlenme
Sigaraya bir zam daha mı geliyor?173 izlenme
Ekonomist Atilla Yeşilada tarih verdi: "Türkiye, Aralık 2021 benzeri bir döviz şoku daha yiyecek kafasına"82 izlenme
Gezi Davası'ndaki karar yurdun dört bir yanında vatandaşları sokağa döktü!53 izlenme
Cübbeli Ahmet'in arabanın bile 'zekatını veren' damadı 3 yıl vergi ödemedi35 izlenme
Metin Akpınar ve Müjdat Gezen’den 27 Mart Dünya Tiyatro Günü bildirisi114 izlenme
TÜİK Başkanı ve McKinsey neden kovuldu?975 izlenme
Kanal İstanbul güzergâhında 267 heyelan alanı tespit edildi!
Sedat Peker'den evindeki saldırıya ilk tepki: "Saldırıyı biliyordum"
Sağlık Bakanı açıkladı: 14.046 yeni vaka tespit edildi, toplam vaka sayısı 2.835.989'a, can kaybı 29.290’a yükseldi!
Ruslar dev yatırımı erteledi!