Türkiye'nin konuştuğu Yenidoğan Çetesi soruşturması sürüyor. Soruşturmayı yürüten savcı Yavuz Engin Türkiye'nin gündemine oturdu. Makamında tehdit edilen savcı soruşturmanın emniyet ayağını da bizzat yönetmiş ve kendisini tehdit eden Mustafa Kemal Zengin'in gözaltı fotoğrafı da kamuoyuna bomba gibi oturmuştu.
Bebek katillerinin çetesini çökerten cesur savcı Yavuz Engin sosyal medya üzerinden kendisine yöneltilen tebrik ve teşekkürleri gene sosyal medya hesabından yaptığı bir gönderi ile yanıtladı.

O gönderide şu ifadeleri kullandı:
"Bu süreçte tebrik ve desteklerini sunan herkese teşekkür ederim. İş yoğunluğu sebebiyle henüz cevap veremediğim tüm tebrik mesajlarına cevaben; "Türk Devletinin bize verdiği vazifeyi yerine getirdik, yine aynı yolda devam edeceğiz"
İstanbul’da ortaya çıkan Yenidoğan Çetesi skandalı, Türkiye kamuoyunda büyük yankı uyandırdı. Sağlık sorunu olmayan yenidoğan bebekleri yoğun bakıma sevk ederek ailelerden para alan ve SGK’yı dolandıran çetenin başında, daha önce PKK terör örgütüyle bağlantılı olduğu için hapis yatan Dr. Fırat Sarı bulunuyor.
Soruşturma kapsamında, çetenin 112 Acil Servis'teki bazı çalışanlarla iş birliği yaparak belirli hastanelere bebekleri sevk ettirdiği, bebekleri gereksiz yere yoğun bakımda tuttukları ve para kazanmak amacıyla ölümlerine göz yumdukları belirtildi. Ses kayıtlarına da yansıyan ifadelerde, çete üyelerinin açıkça bebeklerin ölümüne dair talimat verdiği anlaşıldı.
Fezlekede, bu çete yapılanmasının nasıl çalıştığı detaylarıyla ortaya kondu ve örgüt şeması çıkarıldı. Bebeklerin sağlığını hiçe sayan ve ölümüne dahi yol açan bu olay, toplumda büyük tepki uyandırdı ve sorumlular hakkında adli soruşturma sürüyor.
Bebeklerin özel hastanelere nakledilerek haksız kazanç sağlanmasına yönelik soruşturmayı yürüttüğü sırada Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Savcısı Yavuz Engin ile 30 Ağustos'ta önce telefonla sonra da makamında görüşen avukat A.A, bazı şüphelilerin tahliyelerini gerçekleştirmezse savcıya yönelik suikast yapılacağı, ailesine zarar verilebileceği tehdidinde bulunmuştu. Daha sonra dosyanın sanıklarından Mustafa Kemal Zengin savcının odasına gidip kendisi ile fotoğraf çektirip sayfasına koymasını istediği anlar da kameralara yansıtılmıştı.
Yenidoğan Çetesi'nin bebekleri katlettiği 9 hastanenin ruhsatı iptal edidi. Ruhsatı iptal edilen hastaneler arasında eski Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun hastanesi de bulunuyordu.
Ruhsatları iptal edilen hastaneler şöyle:
1 Özel Avcılar Hospital
2 Özel TRG Hospitalist
3 Özel Birinci Hastanesi
4 Özel Güney Hastanesi
5 Özel Bağcılar Medilife Hastanesi
6 Özel Beylikdüzü Medilife Hastanesi
7 Özel Reyap İstanbul Hastanesi
8 Özel Şafak Hastanesi
9 Özel Silivri Kolan Hospital
Özel hastanedeki yoğun bakım ünitesine yatırılan 12 bebeğin ihmalden ölmesine neden olan çete hakkında iddianame hazırlandı. 47 şüphelinin yer aldığı iddianamede örgüt lideri Fırat Sarı ve örgüt yöneticisi İlker Gönen'in ayrı ayrı 324 yıl 3 ay hapis cezasıyla cezalandırılmaları talep edildi. Doktor Fırat Sarı'ya 266 yıl hapis cezası istendi.
Yenidoğan çetesine ilişkin soruşturma sırasında kendisini tehdit edenleri de tutuklatan Cumhuriyet Savcısı Yavuz Engin, makamına gelerek ailesine kadar tehditleri sıralayan Mustafa Kemal Zengin ve Avukat Aylin Arslanatar'ı tutuklanmalarının ardından adliye kapısında ters kelepçe taktırdı.
Yenidoğan çetesine ilişkin soruşturmada ilk tutuklamalar 22 Nisan 2023 tarihinde yapıldı. 22 kişi tutuklanarak cezaevine konuldu.
halktv.com.tr
Kılıçdaroğlu: "Bu topraklardan o uyuşturucu baronlarının kökünü kazıyacağım"42 izlenme
'Ahmak' ve 'Dilan Polat' davalarının savcısıydı: Görevinden affını istedi41 izlenme
İmamoğlu'na Erzurum'da yoğun ilgi!34 izlenme
İmamoğlu: "O devir kapandı, koltukları zangır zangır sallanıyor"23 izlenme
Çarşaflı kadın iş arkadaşına eliyle yemek yedirince bakın başına ne geldi !445 izlenme
İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nden şaşırtan talimat: 'Asla talepte bulunmayın'29 izlenme
Mansur Yavaş'ın üç kademeli savunma hattı ortaya çıktı18 izlenme
Ölüm listesi hazırlayan Sevda Noyan, 17-25 Aralık sonrası eşi için İtalyan vatandaşlığı talebinde bulunmuş!129 izlenme
İşte İsviçre'de sıradan bir işçinin elektrik faturası! ''Avrupa bizi kıskanıyor'' diyenler bu elektrik faturasına baksın da utansın!
Bir köy öğretmeni, minik öğrencileriyle birlikte kumbarada para biriktirmeye karar verdi ve ortaya bu görüntüler çıktı
İmamoğlu'nun Özel Kalem Müdürü'ne arabasını aldığı kişinin neden yurt dışına gittiği sorulmuş!
AKP'de ufalanma devam ediyor: 55 kişi kişi aynı anda istifa edip parti değiştirdi!