Siirt’in Şirvan ilçesinde 14 Mayıs gecesi saat 21.00 sıralarında bir fırında çalışan iki kardeş ile fırında bulunan bir kişinin emniyet görevlisi bekçilerin şiddetine maruz kaldığı ileri sürüldü. Fırın işletmecisi Rıdvan Işık, Küfre Mahallesi’ndeki fırında oğulları Muhammed Erdal (19) ve Barış (18) çalışırken, birisinin adını bildikleri iki bekçinin gelerek fırının kapatılmasını istediğini, ancak kendilerine İçişleri Bakanlığı genelgesine göre fırının çalışabileceğinin hatırlatıldığını söyledi.
Bekçilerin “Burayı kapatın gidin yoksa zorla kapatırız” dediğini öne süren fırıncı Rıdvan Işık, yaşanan kısa tartışmanın ardından bekçilerin, fırın çalışanlarını ve o anda fırında bulunan Hamza İnci’yi darp ettiğini iddia etti. Rıdvan ışık, bekçilerin çağrısı üzerine olay yerine iki polis ekibi gelirken, Hamza İnci’nin kardeşi Ömer Faruk İnci’nin de tartışmayı ayırmak üzere fırına ulaştığını, ancak dört kişinin zor kullanılarak gözaltına alınıp karakola götürüldüğünü ifade etti.
Işık, gözaltı kaydı yapılmadığını, fırında çalışan iki çocuğuna maske takmadıkları için diğer iki kardeşe ise sokağa çıkma yasağına uymadıkları gerekçesiyle ceza yazılarak salıverildiklerini söyledi.
Baba Işık, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bizim sorumlu olduğumuz yerler var ve bu amaçla ekmek üretiyoruz. Çocuklarıma zorla dükkan kapattırılmak istendi ve darp edildi. Gözaltına alan ekipler de darp etmiştir. Karakola götürüldükleri zaman da darp raporu almamaları için tehdit ediliyorlar. ‘Raporu alırsanız hem sizin için hem de raporu verecek doktor için iyi olmaz’ deyip işyerine gönderiyorlar. Ardından kendilerine cezai işlem uygulanıyor. Şimdi hakkımızı hukukumuzu kimden soracağız?”
Kısıtlamaların kalkması ile Şirvan Adliyesi’ne giderek suç duyurunda bulunacaklarını söyleyen Rıdvan Işık, “Bu sabah da bekçiler çocukların yanına gelmiş ve hakaret ederek ‘Darp raporu alamadınız’ demişler. Biz bundan şikayetçiyiz. Bekçiler, üstüne ‘Burası Doğu, burayı başka yerler ile karıştırmayın. Şikayetçi olursanız sizi yatağınızdan alırız’ şeklinde konuşmuşlar. Çocuklar korkudan ilk akşam darp raporu alamamışlar. Kime güveneceğiz?” diye konuştu.
Işık, olayı öğrendikten sonra çocuklarının gözaltına alınma anını belgeleyebilmek amacıyla uzaktan çekim yapabildiğini aksi durumda yaşananları belgeleyemeyeceğini de sözlerine ekledi.
Yerli PISA raporunda vahim tablo: Türkçe bilmiyoruz!
Mansur Yavaş: "Çalıyor ama çalışıyor anlayışı bitti"
Kayyum protestosuna katıldı, yurttan atıldı
İzmir’de orman yangının bilançosu açıklandı: 43 binada ağır hasar var
Emekli maaş farkı ortadan kalktı! SGK Uzmanı Özgür Erdursun emeklilik hayali kuranlara kara haber verdi: 'Sorun daha büyüyecek'
Muğla’daki yangınlarda son durum! Kaç hektar alanın kül olduğu açıklandı
Polisi linç edenlerden görülmemiş yüzsüzlük!
TCDD’deki skandallar zincirine bir yenisi daha eklendi!
Vatandaş maske bulamazken, RTE Amerika'ya envai çeşit yardım gönderiyor !
Yardım paketinden çıkan not, okuyanları duygulandırdı
Niğde'de sağlık 'suya düştü': Milyonluk cihazlar ve hastalar yağmura teslim
Bursa'da ormanlar yanarken Vali koltuğuna Bilal Erdoğan oturmuş!
AKP'ye geçen Özlem Çerçioğlu, ilk sıradan aday gösterilerek girdiği ilk seçimi kaybetti
Gaziantep Üniversitesi'nde ‘Pes’ dedirten adrese teslim kadro!