Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek bugün İstanbul’da çok sayıda basın kuruluşunun temsilcileriyle kahvaltı organizasyonunda bir araya geldi. Zeyrek burada dikkat çeken açıklamalar yaptı. Son dönemdeki SGK borçları meselesine değinen Zeyrek, “Belediyemizin SGK ve vergi borcu yok. Bunun nedeni eski yönetimin ‘borç yoktur’ yazısı karşılığında kredi çekmiş olmasından kaynaklı. Bugün belediyemizin 1 yıl içinde ödemesi gereken 4 milyar TL kredi borcu var” diye konuştu.
Belediyenin yıllık bütçesinin 5 milyar 830 bin olduğunun ve bir yılda 4 milyar borcu şu tabloda ödemenin imkansız gözüktüğünün gazeteciler tarafından hatırlatılması üzerine Zeyrek, “5 milyarlık bütçenin 8 milyara yükseltilmesini bekliyoruz. Ayrıca bizim beklentimiz daha çok iştiraklerimizden. Göreve geldiğimde 3 iştirakimiz vardı. Onu 9 iştirake çıkardım” dedi.

1'inci Lig'deki tek Ege takımı olan Manisa Futbol Kulübü'yle Manisa Büyükşehir Belediyesi arasında 31 Mart Yerel Seçimleri'nin ardından başlayan tartışmalara da değinen Zeyrek, “8 yılda bu takıma belediyenin parasından 5 milyar TL aktarılmış. Uncubozköy Mahallesi’nde başlattıkları çalışmada birçok tesiste su kaybı tespit ettik. Manisa Futbol Kulübü’ne ait tesiste de inceleme yaptık. Yapılan incelemede kulübün yedek bir boru ile belediyenin suyunu kaçak olarak çektiğini tespit ettik” ifadelerini kullandı.
Manisa’da 1080 köy olduğunu ve 400 köyde telefon ile internetin çekmediğini aktaran Zeyrek, buralara ücretsiz WİFİ hizmeti sağladıklarını açıkladı. Manisa’nın deprem gerçekliğine de değinen Zeyrek, “60 bin yapı acil olarak değişmeli” dedi.
Yeni eğitim modeli: Haremlik selamlık!31 izlenme
Evlenmek de hayal oldu! Düğün masrafı en az 400 bin TL32 izlenme
İYİ Parti Milletvekili Aykut Kaya partisinden istifa etti25 izlenme
CHP’li belediyenin 3 milyonluk borcuna karşılık 330 milyonu kesilmiş!37 izlenme
Yardım kampanyası başlatan CHP'li belediyelere soruşturma tehdidi!117 izlenme
YPG koşa koşa İsrail'e gitti: "Aman bize yardım et"22 izlenme
Vatandaşın borcu 5 trilyona dayandı11 izlenme
Pandemiye rağmen Ata’ya koştular! 10 ayda 1 milyon 572 bin 590 kişi Anıtkabir’i ziyaret etti!40 izlenme
Mahkeme İBB’yi haklı buldu: Bakanlığın plan değişikliği iptal edildi!
Bugün Atatürk’ün ‘En büyük eseri’ Cumhuriyet’in 99’uncu yaşı: YAŞASIN CUMHURİYET!
'Osmanlı torunu' Rukiye Bala Hodo gözünü İş Bankası'na dikti!
Bursa metrosunda vatandaşın dikkat çeken Atatürk hassasiyeti