Beyoğlu Belediyesi, ilçede yaşayan emekli vatandaşlara yönelik hizmet vermesi amacıyla Hasköy’de ikinci Emekli Evi’ni açtı. İlk Emekli Evi, 2023 yılında Kasımpaşa’da faaliyete geçmişti.
Hasköy Piripaşa Mahallesi’nde yer alan tesisin açılışı, Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney, eşi Ayşen Güney, bazı mahalle muhtarları ve emekli vatandaşların katılımıyla yapıldı. Açılış töreninde, DİSK Emekli-Sen temsilcileri, belediye başkanına desteklerinden ötürü plaket verdi.
Açılışta konuşan Başkan Güney, emeklilerin geçim zorluklarına değinerek, ekonomik koşullar nedeniyle sosyal dayanışma hizmetlerinin önem kazandığını söyledi. Emeklilerin günlük yaşamda temel ihtiyaçlara erişiminin kolaylaştırılması gerektiğini vurguladı.

Emeklinin zor günler geçirdiğini ifade eden Güney, şunları söyledi:
“Ülkemiz için hayat boyu çalışan, ömrünü kamuda olsun, özel sektörde olsun 30-35 yıl çalışarak ter döken emeklilerimiz bugün maalesef hak ettikleri değeri görmüyor. Emeklilerimiz geçinmekte zorlanıyor. Evinin kirasını ödemekte zorlanıyor.
Torununa bir yemek yedirmekte ve cep harçlığı vermekte zorlanıyor. Pazar alışverişinde iki kere düşünüyor. Dolayısıyla büyük şehirde yaşam mücadelesi veriyor. Büyüklerimiz bir bardak çay içerken düşünüyorsa eğer bizler o belediye başkanlığı koltuğunda rahat oturamazdık.”

Emekli Evi’nde çayın fiyatı 1 TL, kahvenin fiyatı ise 5 TL olarak belirlendi. Tüm yiyecek ve içeceklerde emeklilere yönelik yüzde 25 indirim uygulanıyor. Belediye kaynaklarına göre tesiste ayrıca çeşitli sosyal etkinlikler, turnuvalar, sağlık taramaları ve seminerlerin düzenlenmesi planlanıyor.
Nefes
Muhalefet: İlaç yok, İktidar: Gerek yok
Hakkındaki iddialar gündemden düşmüyordu, Hafize Gaye Erkan'ın babası konuştu: "O da benim kızım sayılır, şaşırdım"
Ebrar Sitesi sanığından pişkin savunma: "Allah'tan gelen bir felaket"
AKP, Haziran sıcağında kömür dağıtımına başladı!
Davayı duyan Soylu Kılıçdaroğlu’na bir kez daha hakaret etti!
CHP'nin Beyoğlu mitinginde ışıklı gösteri! "Yiğidim aslanım burada yatıyor"
Fatih Erbakan'dan, Erdoğan'ı çileden çıkaracak 'gölge' yanıtı!
Sedat Peker günler sonra sessizliğini bozdu! "Biri aileme saygısızlık yaptı mı krallarını tanımam!"
İmamoğlu’ndan ‘İstanbul Sözleşmesi’ tepkisi!
İsrail medyası, Nasrallah’tan sonra Hizbullah’ın başına geçen Haşim Safiyüddin'i de İsrail savaş uçaklarının vurduğunu iddia ettiği saldırının görüntülerini yayınladı
Depremzedelerin kaldığı çadırda yangın
THY'nin alacağı 737 Max uçaklarıyla ilgili Boeing'den yeni adım
Kâr gemileri limanda bekliyormuş! Şeker ithalat kararının yayımlandığı gün limanlara şeker yüklü gemiler yanaştı!
Tren kazasında oğlunu kaybetmişti, anne Sel'e bir dava daha açıldı!