İbadete açılmasının ardından defalarca skandallarla gündeme gelen Ayasofya bu kez de mimari bir skandalla karşı karşıya kaldı.
UNESCO’nun tavsiyesi üzerine Ayasofya için düzenlenen “ziyaretçi yönetim planı” uygulaması kapsamında giriş turistler için ücretli oldu. Bu ücret ise 25 euro olarak belirlendi.
Yeni düzenleme kapsamında, yabancı turistlerin III. Ahmet Çeşmesi karşısına konumlandırılan gişeden bilet alarak, caminin güney cephesindeki II. Beyazıd minaresi altında yer alan rampadan giriş yapacağı kapı tepkilere neden oldu.
“Ayasofya-i Camii Kebir-i Şerifi Ziyaret Alanı-Visitting Area” yazılı giriş kapısının tarihi yapının dokusuna uyumsuzluğuna dikkat çekerken sosyal medyada da kullanıcılar tarafından eleştirildi.
GEÇİCİYMİŞ
Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Fırat Diker ise sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda kapının ‘geçici’ olduğunu yazdı. Diker, “Bu kapı geçici bir yapı. Üzerindeki minarenin restorasyonu tamamlanınca kaldırılacak. Galeri katına çıkacak ziyaretçiler minare iskelesi altından geçecekleri için güvenlik tedbiri amacıyla yapıldı” ifadelerini kullandı.
Tele1
Rusya 20 ton nektarini Türkiye'ye iade etti!
Şekerin zararı 70 milyon, Gökçek’in ki 1.5 milyar!
Barış Atay'ın 'Sadece Diktatör' oyununa 'sakıncalı' denilerek salon verilmedi!
600 daire Turgut Altıok’un mal beyanında yok! Mansur Yavaş: "Unutmuş olamaz"
AKP'li isim Maydonoz Döner'e kayyum olarak atandı
İmamoğlu cezaevinden meydan okudu! "Gözaltılarınız, cezaevleriniz vız gelir bize"
Turhan Çömez AKP içinden kendisine gizli bilgileri veren milletvekilini açıkladı
Dünya medyasından seçim analizi: "İmamoğlu hâlâ CHP dışındaki seçmene de hitap ediyor. Erdoğan'ın büyük ödülü..."
CHP İstanbul Gençlik Kolları: "İstanbul İl Başkanlığı’nda çağrı merkezimizi kurduk. Tutuklanan arkadaşlarımızın hukuki süreçlerini takip ediyoruz"
23 Nisan tüm yurtta coşkuyla kutlanıyor: Çocuklar iki yıl sonra Anıtkabir’de!
Sinovac aşısında şok gelişme! Sağlık Bakanlığı talimat verdi kullanımı durduruldu!
Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy'den kritik açıklamalar: 'Ukrayna düşerse Avrupa da düşer'
Malatya'da esnaf AKP önünde eyleme başladı!
Koronavirüsten korunmak için yoğurda arap sabunu katan adam hastanelik oldu!