Yeni sisteme geçilmesiyle başbakanlık görevi biten ve 24 Haziran 2018’deki genel seçimlerin ardından TBMM Başkanı seçilen Binali Yıldırım, bu görevinden de 31 Mart yerel seçimlerinde AKP’nin İstanbul adayı olduğu için istifa etmişti.
Ekrem İmamoğlu karşısında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimini kaybeden Binali Yıldırım’a Erdoğan tarafından bir görev verileceği Ankara kulislerinde bir süredir konuşuluyor.
Yeniçağ'dan Muharrem Kılıç'ın haberine göre, Binali Yıldırım, geçtiğimiz günlerde revizyon olması durumunda kabineye gireceği iddiaları ile ilgili, "Cumhurbaşkanımızın gerek kabine konusunda, gerek de diğer konularda hangi adımlar atacağını kendisi karar verecektir. Ülkemizin geleceği için, milletimizin refahı için, sorunların çözümü için biz bugüne kadar gayret ettik ve bugünden sonra da gayret edeceğiz. Pozisyonun bir önemi yok" cevabını vermişti.
AKP kulislerinden yansıyan bilgiler ise, Binali Yıldırım'ın devletin 2 numaralı koltuğuna oturacağı yönünde. Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı Başyardımcılığı ve Cumhurbaşkanı vekilliği pozisyonlarının hazırlanması için talimat verdiği ve Binali Yıldırım’ı bu şekilde Cumhurbaşkanlığı bünyesinde değerlendireceği iddia edildi.Üçe çıkarılması beklenen Cumhurbaşkanlığı Yardımcılıklarına getirilmesi beklenen isimlerden birinin de Bülent Arınç’ın olabileceği iktidar kulislerinde konuşulanlar arasında.
https://halktv.com.tr/gundem/binaliyildiriminyenigorevibellioldu399969h
Bahçeli'ye göre, bebek bezine gelen zamın sebebi, mermiye harcanan para92 izlenme
Veli Ağbaba: "Solda resim Şehit Osman sağdaki resim yüzsüz Osman'ın"36 izlenme
Atatürk’ün Cadillac’ı yenilendi64 izlenme
Soli Pompeipolis Antik Kenti’nde villa planına tarih freni: İnşaat izni verilen arsadan Roma mezarları çıktı22 izlenme
Skandal iddia: AKP'li meclis üyesinin eşi, kadın personeli darp etti!59 izlenme
Ödenek olmayınca toprak suya hasret kaldı!77 izlenme
'İmar Barışı' mağdur etti: Evleri yıkılan yurttaşlar çadırlarda yaşıyor136 izlenme
Can Atalay'ın vekilliği düşürüldü!48 izlenme
Arap kanallarında '250 bin dolara satılık Türk Vatandaşlığı' reklamı yapılıyor !
Nevşin Mengü'den, 'bağımsızlığın bir bedeli var' diyen Berat Albayrak'a cevap gecikmedi!
Bu Topraklarda Mustafa Kemal'ler Asla Yenilmez !
CHP’li Çetin Arık: "25 yıllık kadın doğum uzmanıyım, AKP kadar etkili doğum kontrol yöntemi görmedim"