CHP Ekonomi Masası Heyeti, Çankırı’da esnafın nabzını tuttu. Bir esnaf, "kredi bulmak için banka banka geziyorum. Bana yediğinin hesabını ver. Pudra şekerinin kilosu 30 lira. Ben alamıyorum adam burnuna çekiyor" diyerek hükümete tepki gösterdi.
CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak ve beraberindeki milletvekili heyeti, Çankırı'da tek tek esnafı ziyaret ederek, sorunlarını dinledi. Pandemi sonrası getirilen yeni kısıtlamalara tepki gösteren esnaf, "Kapıyı açınca masraf bin lira. 20 kişiyi işsiz bıraktım. Hazırı yedim, dayanacak gücüm kalmadı, kapıyı kapatın dedim. İş iyi derken, eskinin kötüsü. Yönetemiyorlar. Herkes biliyor da yutkunuyoruz" sözleriyle sitem etti.
"CEBİMDEKİ 20 LİRAYA GÖZ DİKTİLER"
Pandemi nedeniyle tekrar getirilen kısıtlamalara esnaflar tepki gösterdi. Çiğ köfte dükkanı işleten bir esnafın tepkisi de şöyle oldu:
"Çorba kaynamıyor. Cebimdeki 20 TL’ye göz diktiler. Ülkeyi kapatın, ama bana bakın. Sigortamı iptal ettirdim. Düğün yapacağım, ama para yok. Bir yıldır kaybettiğim parayı söylesem dudağınız uçaklar. Bu pandemi benim bir masamda mı bulaşıyor? Kongreler dolu. 30 bin insan geldi Türkiye haritası kıpkırmızı oldu. Oy zamanı oy istemekle olmuyor. AK Parti'ye oy verirsem bileklerimi keserim. Açız aç, bunu bilsinler. Dört çocuk geçindiren karşıdaki kahveci abime esnaf 10’ar lira çay içip veriyor da evine ekmek götürüyor. Atatürk’e düşman oldular, FETÖ’ye düşman olmadığı kadar. Canımı mı alacaklar, korkudan konuşamıyorlar, ama yeter canımı mı alacaklar. Kefen paramızı aldılar. İşimi durduruyor kredi bulmak için banka banka geziyorum. Bana yediğinin hesabını ver. Pudra şekerinin kilosu 30 lira. Ben alamıyorum adam burnuna çekiyor."
Türkiye'nin güneyi alevlere teslim! Bodrum ve Didim'de de yangın çıktı!
Yandaş medya ne demektir ?
TÜİK AKP’li adayın abonesi oldu
İçişleri Bakanlığı sarı yelek avında!
Çevik Bir ve Çetin Doğan dahil 14 isim hakkında tutuklama kararı!
AKP'li belediyeden AKP'liye 26 milyonluk ihale!
Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi Suriye vatandaşı Muhammed Fevzi Akkad'ın Ankara'nın haklarını ihlal ettiğine karar verdi
2022'de Bulgaristan'da en çok arananlardan birinin "altın gramı kaç lira" olduğu ortaya çıktı
Herkesin gördüğünü Mehmet Şimşek nasıl görmedi?
“İktidara yakın yazara ceza yok mu?”