Emeklilikte Adalet Derneği (EMADDER) Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesinden yararlanamayan ve 1 günle 1720 yıl kaybedenler, haklarını aramak amacıyla bugün Ankara Ulus Meydanı’nda basın açıklaması yaptı.
CHP Ankara İl Başkanı Ümit Erkol da emeklilerin basın açıklamasına katılarak destek verdi. Erkol, “Adalet her toplumu bir arada tutan önemli kurumlardan bir tanesi. Emeklilik sisteminde düzenin bozulduğu da çok ortada. Bir an önce bütün emekli sisteminin parlemetoda gündeme getirilmesi yine emeklilite bir gün arayla haksızlğa uğrayan onlarca yıl sonra emekli olmak zorunda kalan yurttaşların hasızlıkların düzeltilmesi herkesin içine sinen adaletli sürdürelibilir bir emekli sisteminin kurulabilmesi talebinin her zaman yanındayız” dedi.
Emeklilikte Adalet Derneği üyelerinden Aslı Karabaş şunları söyledi:
“Yeniden düzenlenen EYT yasası tüm çalışanlar için adil bir emeklilik düzenlenmesi yerine sadece 8 Eylül 1999 tarihi öncesi başlayan çalışanlarını kapsayan bir düzenleme olarak hayata geçmiştir. Düzenlemeye göre 1 gün 1 ay 1 yıl geç çalışmaya başlamış olması nedeniyle yakın ya da daha fazla prime sahip akranlar arasında emekliliğe ulaşmalarında 17 20 yıl fark oluşmuştur. Süre olarak insan ömrünün 4’te 1’ine karşılık gelen bu fark Anayasa’nın eşitlik ilkesiyle bağdaşmamaktadır.
Bizleri görmezden gelemezsiniz. Buradayız ve haklarımıza kavuşana kadar burada olacağız. Tüm partilerimize sesleniyoruz bu adaletsizliğe sessiz kalmak buna ortak olmaktır. Cumhurbaşkanımız bizlere bu adaletsizliğin çözülmesi gerektiğini söyleyene kadar tek bir kişi kalmadan anlatmaya devam edeceğiz.”
Tele1
Polisten kafede oturan kadınlara: Ayağa kalkın bakalım, şortunuz ne kadar kısa bakacağız!1237 izlenme
TÜİK işsizliği azıcık artırmıştı, Erdoğan’ın memleketinde 1.365 kişilik ilana 38.763 kişi başvurdu50 izlenme
Konkordato patlaması!145 izlenme
İmkânlar AKP'lilerin yakınlarına mı yarıyor ! 'İsveç'ten dönmek için uçak bulamayınca, halamın torunu olan SAĞLIK BAKANI'nı aradık bize uçak gönderdi !'355 izlenme
AKP'ye geçeceği iddia edilen Burcu Köksal: "Göndermek isteyenlere inat CHP’deyim"32 izlenme
AKP'nin oy oranı dindar seçmenlerde yüzde 10 düştü!57 izlenme
İzmir’de İmamoğlu protestolarına TOMA’lı müdahale!47 izlenme
CHP’li Koç: Bu olsa olsa şeytan ittifakıdır, şeytan bile bunları görse kesin emekliliğini ister210 izlenme
Bedeli milletin cebine yansıyor! Adaletsizliğin bedeli yılda 18.5 milyon TL!
Gazilerin emeklilik hakkı geri alındı, maaşları kesildi!
Canikli, ‘Şaka yaptılar’ demişti emniyet yalanladı: İran’dan, Türkiye’ye gelen dolar yüklü uçak’
Servetinin kaynağı tartışmalı: Erdoğan Demirören kimdir?