ABD'nin önde gelen medya kuruluşlarından Bloomberg, bugün ABD'nin başkenti Washington'da bir araya gelecek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump'ın görüşmesi öncesinde dikkat çekici bir analiz yayınladı.
Bloomberg, "Erdoğan'ın Trump'ı Beyaz Saray'da 50 milyar dolarlık alışveriş listesiyle ziyaret edecek" başlığını kullanırken, "Erdoğan, altı yıl sonra ilk kez Beyaz Saray'ı ziyaret edecek ve Kuzey Atlantik Antlaşması Örgütü'nün (NATO) iki üyesi arasındaki gergin ilişkileri düzeltmeyi amaçlayan bir dizi anlaşma getirecek" yorumu yapılırken, "Trump ile yapılacak görüşmenin, Türkiye'nin Lockheed Martin Corp. savaş uçakları ve Boeing Co. uçaklarından 50 milyar doların üzerinde sıvılaştırılmış doğal gaza kadar her şeyi satın almasının önünü açması bekleniyor" denildi. Bloomberg, bu iddiaları ismini açıklamak istemeyen Türk yetkililere dayandırdı.
Haberde, "Ankara için de avantajlar açık. Erdoğan, iki yıl önce yeniden seçilmesinin ardından Türkiye'nin Batı ittifakındaki yerini koruma konusundaki kararlılığını vurgulamak istiyor. Erdoğan, alışılmadık ekonomi politikalarından vazgeçerek ve eski Merrill Lynch stratejisti Mehmet Şimşek'i maliye bakanı olarak atayarak uluslararası yatırımcıları şimdiden rahatlatmış durumda" hatırlatması yapıldı.

Öte yandan Erdoğan'ın bu görüşmeyi son dönemde birçok konuda anlaşmazlık yaşayan AnkaraWashington hattındaki ilişkileri düzeltmek için bir fırsat olarak gördüğü de belirtildi.
İki ülke arasında yapılması beklenen en büyük anlaşmalardan birinin havacılık alanında olabileceği belirtilirken, Türk yetkililer Boeing ve Lockheed Martin'den yüzlerce uçak ve savaş uçağı alınabileceğini söyledi.
Bloomberg ayrıca, Trump'ın F35 konusundaki sorunun çözülebileceğinin sinyalini verdiğini hatırlatırken Türkiye'nin ayrıca Suriye'deki PKK uzantıları ile Suriye'deki merkezi yönetim arasında anlaşma yapılması konusunda ABD'nin desteğini istediğinin de altını çizdi.
Nefes
Yine araç saltanatı!96 izlenme
Özgür Özel’den Metin Feyzioğlu’na 'karşılamama' tepkisi: "Dışişleri Bakanlığı gelenekleri olan bir kurumdur. Vasatların elinde vasatlaştırılamaz”29 izlenme
İmamoğlu 'dün öğrendim' diyerek açıkladı: "Aralarında kimi yol arkadaşım, kimi tanıdığım, kimi tanımadığım bir sürü insanın mal varlığına, banka hesaplarına el koymuşlar"21 izlenme
AKP'li Özhaseki 'Giresun felaketindeki' suçluyu buldu! "İlla suçlu arayanlar CHP'ye baksın"173 izlenme
‘İki günde kimse aç kalmaz’ diyen AKP’li Ayşe Böhürler’in aldığı ihaleler ortaya çıktı!345 izlenme
Ankara Belediyesi Gökçek'ten 50 ay sonra aldığı zırhlı cipi 3 milyon 650 bin TL'ye sattı31 izlenme
Sağlık Bakanı açıkladı: 23.957 yeni vaka tespit edilirken, 101 kişi hayatını kaybetti, 6.941 kişi sağlığına kavuştu!70 izlenme
Köy Enstitüleri umut oldu! UNESCO, kalkınmakta olan ülkelere, Köy Enstitülerini öneriyor!111 izlenme