Habertürk TV’de dün akşam katıldığı Fatih Altaylı ile Teke Tek programında konuşan Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi Bölümü Başkanı Prof. Dr. Ünal Zenginobuz dikkat çeken bir iddiada bulundu.
Zenginobuz, Boğaziçi Üniversitesi’nde birtakım Türk öğrencilerin, yabancı kontenjanı ile sınavsız şekilde yerleştiğini öne sürdü.
Hakkında açılan soruşturma sonucu 22 Ağustos’ta üç ay görevden uzaklaştırılan Zenginobuz, “Yabancı öğrenci kontenjanından seçilmiş bazı Türk vatandaşlarının sınavsız olarak okula alınmasına karşı çıktığım için görevden alındım” dedi.
Geçmiş zamanda bu kontenjanın açılmasına karşı olduğunu ve FETÖ’nün bu yöntemi kullandığını belirten Prof. Dr. Zenginobuz, “YÖK’e de şikayet edeceğiz ama YÖK, yok şu an. YÖK, Boğaziçi’ne karşı saldırılan destekçisi. Biz kime şikayet edeceğiz yapılanlarla ilgili” ifadelerini kullandı.
PROF. DR. ÜNAL ZENGİNOBUZ KİMDİR?
Boğaziçi Üniversitesi Elektrik Mühendisliği bölümünden 1983 yılında mezun olan Prof. Dr. Ünal Zenginobuz, yüksek lisans derecesini de aynı üniversitenin Ekonomi Bölümü’nden 1987 yılında aldı. Ekonomi Doktorasını Pennsylvania Üniversitesi’nden 1996 yılında alan Zenginobuz, o tarihten bu yana Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi Bölümünde öğretim üyesi olarak görev yaptı.
Boğaziçi Üniversitesi’nde Üniversitede Ekonomi Bölüm Başkanlığı, İktisadi Tasarım Merkezi Müdürlüğü, Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğü, Üniversite Yönetim Kurulu ve Senato üyeliği görevlerini yürüten Zenginobuz’un iktisat teorisi, kamu maliyesi ve sanayi iktisadı konularında çok sayıda uluslararası yayını bulunuyor.
(Kaynak: OdaTV.com)
Sakarya Üniversitesi’nde yemeğe yüzde 100 zam!
Erdoğan’a hakarete beraat kararı veren hakimi sürdüler!
SGK Uzmanı Özgür Erdursun: Emekli maaşlarına eşi benzeri görülmemiş bir zam yapılacak, amaç 'Vay be, haksızlık etmişim' dedirtmek
AK Parti Grup Başkanvekilinden asgari ücret çıkışı! Yılbaşı zammına atıfta bulunarak, "Eleştirilerin olduğunu gördük" dedi.
Son anket: AKP ve MHP'nin oyları son 6 ayda eridi!
İşsizlik rakamları açıklandı! İşsizler ordusuna bakın kaç kişi daha katıldı!
Konut ve kira artışlarına vatandaş isyanı: "Cehennemde yaşıyoruz"
İBB Mezarlıklar Daire Başkanı Koç "İstanbul’da ölü sayısı 15 bini aştı!"
Seçimi kaybeden AKP’li başkan için inanılmaz iddialar
Dudak uçuklatan zarar! Tarım Kredi Birlik'in yöneticilerine milyonlar ödendi!