Habertürk TV’de dün akşam katıldığı Fatih Altaylı ile Teke Tek programında konuşan Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi Bölümü Başkanı Prof. Dr. Ünal Zenginobuz dikkat çeken bir iddiada bulundu.
Zenginobuz, Boğaziçi Üniversitesi’nde birtakım Türk öğrencilerin, yabancı kontenjanı ile sınavsız şekilde yerleştiğini öne sürdü.
Hakkında açılan soruşturma sonucu 22 Ağustos’ta üç ay görevden uzaklaştırılan Zenginobuz, “Yabancı öğrenci kontenjanından seçilmiş bazı Türk vatandaşlarının sınavsız olarak okula alınmasına karşı çıktığım için görevden alındım” dedi.
Geçmiş zamanda bu kontenjanın açılmasına karşı olduğunu ve FETÖ’nün bu yöntemi kullandığını belirten Prof. Dr. Zenginobuz, “YÖK’e de şikayet edeceğiz ama YÖK, yok şu an. YÖK, Boğaziçi’ne karşı saldırılan destekçisi. Biz kime şikayet edeceğiz yapılanlarla ilgili” ifadelerini kullandı.
PROF. DR. ÜNAL ZENGİNOBUZ KİMDİR?
Boğaziçi Üniversitesi Elektrik Mühendisliği bölümünden 1983 yılında mezun olan Prof. Dr. Ünal Zenginobuz, yüksek lisans derecesini de aynı üniversitenin Ekonomi Bölümü’nden 1987 yılında aldı. Ekonomi Doktorasını Pennsylvania Üniversitesi’nden 1996 yılında alan Zenginobuz, o tarihten bu yana Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi Bölümünde öğretim üyesi olarak görev yaptı.
Boğaziçi Üniversitesi’nde Üniversitede Ekonomi Bölüm Başkanlığı, İktisadi Tasarım Merkezi Müdürlüğü, Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğü, Üniversite Yönetim Kurulu ve Senato üyeliği görevlerini yürüten Zenginobuz’un iktisat teorisi, kamu maliyesi ve sanayi iktisadı konularında çok sayıda uluslararası yayını bulunuyor.
(Kaynak: OdaTV.com)
Ece Gürel günlerce Belgrad Ormanı'nda ne yaptı? Kan izleri Ece'ye mi ait?
Emeklileri şok edecek haber: İktidara yakın gazeteciler canlı yayında açıkladı
Hatay ve Mersin’den acı haber: 2 şehit 2 yaralı
Yavuz Sultan Selim Köprüsü’ne 2.3 milyar TL garanti ödemesi!
'Gaziyim' diyen vatandaş, boş cüzdanını gösterirken göz yaşlarını tutamadı 'Sokakta kalıyorum, bir liram bile yok!'
Türkiye'de yaşayan İranlı kadından çok konuşulacak sözler: "İran'dan kaçtım geldim burası da İran gibi oldu"
CHP'li 2 vekilin dokunulmazlıklarının kaldırılması istendi
Erdoğan'ı kızdıracak sözler! "AKP'li vekiller 'Bu hikâye bitti' diyor"
Bir siyasi parti daha Ekrem İmamoğlu'na desteğini açıkladı
Son ankette dikkat çeken sonuç! Birinci ve ikinci parti arasında fark 2,2
Erdoğan: "Suriyelileri yedirmeye, içermeye devam edeceğiz"
Dünyanın en güçlü pasaportları belli oldu! Moldova, Mikronezya, Bosna Hersek, Arnavutluk Türkiye'yi geride bıraktı!
Cemil Tugay'dan sert sözler: "Siyasi komplo, ahlaksızlığın dibi, bu kadar olmaz"
Aile hekiminden rapor alanlar dikkat: Artık ücret ödeyecekler!