Anasayfa1
23 Ekim 2026 ( 15 izlenme )
Reklamlar

Borsada fon aldılar makamdan oldular


Fon skandalı sonrası Diyanet Vakfı Genel Müdürü İzani Turan’la, yardımcıları Recep Balkan, Fatih Kayacan görevden alındı. 3 yönetici çifte maaşlıydı


Gazze bağışlarının fona yatırıldığını söyleyen ve “Ortaya çıkarsa kimseye izah edemeyiz” diyen Türkiye Diyanet Vakfı Genel Müdürü İzani Turan ile yardımcıları Recep Şükrü Balkan ve Fatih Kayacan görevden alındı.

Fon skandalıyla ilgili Diyanet Vakfı’nda incelemelerin sürdüğü bilgisine ulaşıldı.

Üç yöneticinin de emekli maaşlarının yanı sıra vakıftan ücret aldığı belirtildi. Vakfa ait lojmanda oturan ve çakarlı makam aracı kullanan Turan’ın aylık 180 bin lira aldığı öne sürüldü.

 Safi Arpaguş 

Gazze bağışlarının fonda değerlendirildiğini SÖZCÜ gündeme getirmişti. Diyanet İşleri Başkanı ve TDV Mütevelli Heyeti Başkanı Safi Arpaguş ise sessizliğini koruyor. Balkan’ın, emekli maaşının yanı sıra vakıftan aylık 150 bin lira aldığı belirtildi. Kayacan da emekli maaşının yanında vakıftan aylık 150 bin lira alıyordu. Başkanlık kaynakları, “Gazze bağışlarını fona yatıranlardan hukuk önünde hesap sorulmalı” dedi.

Sözcü

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

İmamoğlu'nun tutuklanması dünya manşetlerinde 31 ders incelendi: Milli Bayramlar ve Atatürk öğretilmiyor! Ampulun aydınlığı kendine kadar: AKP, 118 kütüphane kapattı! Beş haftada hesaplayabildiler! Servet çıktı…!