Yalova’nın Termal ilçesinde yaşanan akılalmaz olayda, 2005 yılında satın aldığı arsasını geçtiğimiz günlerde satmaya karar veren bir vatandaş, arazisine gittiğinde neye uğradığını şaşırdı. Arsanın tam ortasına inşa edilen camiyi gören vatandaş gözlerine inanamadı. Belediye ruhsat vermediği halde site yönetimi, yıllar önce müftülükten aldığı ‘izin belgesi’ni gerekçe göstererek sorumluluk üstlenmedi. Belediye, yıkım için bütçenin olmadığını kaydederken Müftülük ise ‘Camii bizim değil’ dedi. Arsa sahibi, ne camiyi yıkabiliyor ne de arsasını satabiliyor.

Avukat Abdullah Memiş, müvekkilinin uzun süredir arsaya uğramadığını fakat elde ettikleri bilgilere göre caminin en az 67 yıldır bu arsanın üzerinde olduğunu ifade etti. Memiş, belediyenin caminin yıkılması için site yönetimine yazı gönderdiğini fakat site yönetiminin sorumluluk almadığını ifade ederek “Site yönetimi geçmiş yıllarda müftülükten alınan izin belgesini gerekçe gösteriyor” ifadelerini kullandı.
Karar’dan Büşra Cebeci’nin haberine göre, belediye yetkilisi ise caminin kendilerinden herhangi bir ruhsat almadığını, elektrik ve su için de belediyeye başvuru yapılmadığını, elektriğin muhtarlık üzerinden sağlanmış olabileceğini belirtti.

Caminin elektrik ve suyu var fakat ne inşaat ruhsatı ne de Diyanet onayı bulunuyor. Avukat Abdullah Memiş, müvekkilinin mağduriyetini aktararak “Müvekkilim maddi olarak sıkıştığı için arsasını satmak istiyor ama üzerinde kaçak cami var. Kendisinin yapmadığı bir caminin yıkımını neden üstlensin? Belediye bütçe yok diyor, site yönetimi de ne cevap veriyor ne de yıkmaya yanaşıyor. Konu cami olunca herkes de çekiniyor muhtemelen. Açıkça müvekkilimin mülkiyet hakkı ihlal edilmiş durumda ve kendi mülkiyetini kullanamaz hale geldi.” ifadelerini kullandı.
“Konunun çözümü için el atmanın önlenmesi davası açacağız. Kullanıldığı süre boyunca da kullanıma bağlı olarak ecrimisil davası açacağız. Açıkça kaçak yapının inşa edilmesinde belediyenin ihmali olduğu anlaşılmaktadır.” sözlerini sarf eden Memiş, “Son olarak buradan Diyanet İşleri Başkanlığından da bu konu ile ilgili olarak fetva beklemekteyiz. Başkasının mülkiyeti üzerinde rızası olmaksızın kaçak olarak cami yapmak caiz midir?” dedi.
halktv.com.tr
Kaynak:Karar
Alman basını Erdoğan’ı konuşuyor! 8.7 milyon euro!1442 izlenme
Sedat Peker'in ifşa ettiği Kuzu, Zindaşti, Uzun üçgenindeki ilginç detay!52 izlenme
Dünyanın en büyük kripto vurguncusu da İstanbul’da yakalandı!22 izlenme
Berat Albayrak hakkında suç duyurusu!391 izlenme
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın vatandaşın talebini duyunca "Söyleyin o yapar" sözleriyle işaret ettiği Ankara Büyük Şehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'tan cevap gecikmedi.34 izlenme
Esnaf yılbaşı sofralarına hindi yerine horoz satıyor25 izlenme
AKP'den vakıflar üzerinden büyük vurgun!52 izlenme
ABD’deki davanın FETÖ’cü tanığı: FBI bana 50 bin dolar verdi208 izlenme
Depremzede işçiler depremin ilk günü işten atıldı
Türkiye İsrail'i kağıtta kınadı ancak yaptırıma yanaşmadı
“Örgüt lideri” denilen Aziz İhsan Aktaş'ın ev hapsi kaldırıldı
Bilal Erdoğan ve Game Of Thrones esintili sivil nöbetçileri! 'İstanbul gibi hayati bir imkân makinesini geri almaya odaklandı'