Tasarruf tedbirleriyle ilgili Cumhurbaşkanlığı Genelgesi, 17 Mayıs günü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Meclis Başkanlığı'nın genelge dışında tutulması muhalefet tarafından olumlu karşılanmış ancak Meclis'in de kendi uygulamalarını hayata geçirmesi konusunda TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'a çağrılar yapılmıştı.
MECLİS 20 TOGG ALDI
Meclis Başkanlığı'nın kararına göre bu kapsamda enerji, sağlık, yurt dışı görevlendirme gibi alanlarda yeni uygulamalar devreye alınacak.
TBMM'de geçen yıl başlatılan araç dönüşümü uygulamasıyla 20 adet Togg marka elektrikli araç alındı, aynı sayıda benzinli araç sistemden düşürüldü; bu yolla yüzde 66,7 tasarruf elde edildi. Yeni dönemde bütün hizmet araçlarının elektrikli araca dönüştürülmesi çalışması sürüyor.
KAĞIT KULLANIMI AZALDI
"Kağıtsız parlamento" hedefiyle 1 yıl önce devreye alınan projeyle kağıt kullanımında yüzde 60 tasarruf sağlandı. Gelecek dönemde kağıt kullanımının tamamen kaldırılması hedefleniyor.
"Enerji dönüşümü" projesinde pilot uygulama 4 ay önce başladı. Bu kapsamda Meclis yerleşkesindeki birçok birimde yenilenebilir enerji kullanımına gidildi. Bu uygulamayla Halkla İlişkiler Binası, sera ve basımevinin elektriği güneş enerjisiyle sağlanıyor. Hazırlanan yeni projeyle kısa süre içinde Meclis'in tüm elektriğinin yenilenebilir enerjiden karşılanması hedefleniyor.
LED LAMBA, SADE MENÜ
Enerji tasarrufu uygulamaları kapsamında ayrıca yerleşkedeki tüm aydınlatmalar led lambaya dönüştürüldü ve yüzde 50 enerji tasarrufu sağlandı.
Meclis'te düzenlenen resepsiyon ve etkinliklerde "sade menü" uygulaması başlatıldı. Uygulama bundan sonraki tüm etkinliklerde sürdürülecek.
YURT DIŞI GÖREVLERİNE SINIRLAMA
Yeni kütüphane ve sergi binası ile ilgili proje askıya alındı. Sağlık harcamalarıyla ilgili yürütülen online kontrol sistemini daha etkin hale getirecek proje başlatıldı. Sadece özel hastanelerle yürütülen sağlık provizyon sistemi, devlet ve üniversite hastanelerine yaygınlaştırılacak, online fatura kontrol sistemi etkin şekilde kullanılacak. Sağlık harcamalarında bu yolla yüzde 25 tasarruf hedefleniyor.
Katılımı zorunlu programların dışında yurt dışı görevlendirmelerin sınırlandırılması uygulamasına daha etkili şekilde devam edilecek. Zorunlu olmadıkça yeni personel istihdamına gidilmeyecek.
ŞEBEKE SUYUNA ARITMA
Meclis'te 1 yıl önce başlatılan tasarruf uygulamaları ile gereksiz su kullanımını önlemek amacıyla kampüs içindeki yeşil alanların sulaması gece yapılıyor. Mutfak ve çay ocaklarında damacana su kullanımının kaldırılmasına da başlandı. Bunun yerine şebeke suyunun arıtılması yoluyla elde edilen su kullanılmaya başlandı. Bu yöntemin yaygınlaştırılması çalışmaları devam ediyor.
GENELGEDE SONA GELİNDİ
Öte yandan TBMM Genel Sekreterliği, yeni tasarruf uygulamalarıyla ilgili genelge çalışmalarını sonuçlandırıldı. Genelge, kısa süre içinde Meclis'teki tüm birimlere gönderilecek.
Sözcü
BDDK'nın son düzenlemesi hakkında yabancılar ne düşündü?43 izlenme
İmamoğlu için İtalya bile ayakta: Dünyanın dört bir yanında tepkiler çığ oldu34 izlenme
Çalışma yaşamı uzmanı AKP’nin emeklilere promosyon oyununun arka planını anlattı: "Bu mu müjde?"38 izlenme
Emekli her alanda iktidar kuşatmasında19 izlenme
Ela Rumeysa Cebeci'nin amcası da tanıdık çıktı14 izlenme
Yalanlara itibar eden Tuğba Ekinci’den, Ekrem İmamoğlu’na tehdit: ‘Kafayı atarlar, oturursun aşağı…’156 izlenme
Toprak Mahsulleri Ofisi rakamları duyurdu: Ayçiçek yağına rekor zam bekleniyor!127 izlenme
Asgari ücretli enflasyonun altında kaldı: Eksi 3 bin 485 TL32 izlenme
İktidarın fetvacısı faiz helal dedi mi?
İktidarı savunan kişiye bir gurbetçi 50 Euro'yu gösterip Hollanda'da nasıl yaşadığını anlattı! 'Sen 1 haftada, ben 1 saatte kazanıyorum!'
100 yıllık türbe kaldırıldı, mezar boş çıktı!
Hazır gıdaları tüketirken dikkat! Marketlerdeki hazır dönerin paketlenmesinde skandal görüntüler!