Sakarya Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu, İstanbul Sözleşmesi ile ilgili “kan dökülecek” mesajıyla tepki çekti.
Milat Gazetesi’ne açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Sofuoğlu, “4 ve 45. maddede ‘çocuk aile tarafından baskı görüyorsa ailesinin elinden alınır’ diye bir ifade var. Cinsel yönelim kendiliğinden oluşmuyor, medyayla; iletişim araçlarıyla, televizyon dizileriyle, reklamlarla, sosyal medyayla çocukları teşvik edip özendiriyorlar. Mesela çocuk henüz 1213 yaşındayken ’Ben cinsiyet değiştirme ameliyatı olacağım’ dediğinde aile buna karşı çıkarsa 4 ve 45. maddeye göre devlet çocuğu ailenin elinden alıp cinsiyet değiştirme ameliyatını da SGK’ya ücretsiz yaptırabilir” ifadelerini kullandı.
Ebubekir Sofuoğlu’nun Milat Gazetesi’ndeki demecini sosyal medyada “Bu metin çok kan dökecek” mesajıyla paylaşması dikkat çekti.
Sofuoğlu, sosyal medya paylaşımında şu ifadelere yer verdi:
“Çok okudum, kafa patlattım. Bu lanet sözleşme kan dökülecek gizli tuzaklarla dolu. Sözleşmenin tamamını, DİKKATLE okuduğunuzda bunu anlıyorsunuz
İstanbul Sözleşmesini OKUMADIĞINIZI SİZ BİLİYORSUNUZ. Bari bu metni okuyun”

AKP KURUCUSUNDAN TEPKİ
Ebubekir Sofuoğlu’nun sözlerine AKP Kurucusu Ayşe Böhürler’den tepki geldi.
Ayşe Böhürler “Hocam ne demek bu! Siz üniversitede sosyoloji hocasınız... Bunlar nasıl ifadeler, siz akademisyen olarak bilgiye, fikir ayrılığına böyle mi bakıyorsunuz? Makul olanı, konuşarak bir yere gelmeyi teşvik etmek yerine neden böyle yazıyorsunuz” diye karşılık verdi.
İşte o mesaj:

http://www.krttv.com.tr/gundem/bunuyazanbirprofesorbumetincokkandokecekh43353.html
Okulda olması gereken 2 milyon çocuk nerede?20 izlenme
Yazın Serinleten Doğal Şeftali Suyu Nasıl Yapılır?25 izlenme
CHP’den yeni kanun teklifine tepki: İnternete Kuzey Kore modeli getirecekler163 izlenme
AKP'li vekil 'Asgari ücret düşük' diyerek itirafta bulundu ardından tepki gösterdi: "Herkes üniversite okumamalı"26 izlenme
Suriyelilere 50 bin bedava konut yapılmasına CHP’den tepki!82 izlenme
DSİ'den kıyak: HES ve baraj projesi Limak'a devredildi41 izlenme
Konkordato HGS'ye sıçradı! Dev firma konkordato ilan etti!108 izlenme
İsmail Saymaz açıkladı: "Erken seçimin fitilini bu görüşme ateşleyecek"25 izlenme