İş görüşmesinden ayrıldıktan sonra yaşadığı hayal kırıklığını dile getiren kadın, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Görüşmeden yeni çıktım. Bana teklif edilen maaş 15 bin TL. Oysa asgari ücret 22 bin TL. Ben yıllarca boşuna mı okudum? Gerçekten sinir bozucu bir durum!" ifadelerini kullandı.
Görüşme sırasında işverenin kendisine "Okuduysan ne olmuş? Okudun diye yüksek maaş mı alacaksın?" şeklinde bir yanıt verdiğini belirten kadın, bu sözler karşısında daha da şaşkına döndüğünü söyledi.
Kadının paylaşımı kısa sürede geniş yankı uyandırarak iş dünyasındaki maaş politikalarını yeniden tartışmaya açtı. Birçok sosyal medya kullanıcısı, eğitimli bireylerin emeğinin değersizleştirilmesine tepki göstererek "Eğitimli insanların emeği bu kadar ucuz olmamalı", "Asgari ücretin bile altında maaş teklif etmek nasıl mümkün olabilir?" gibi yorumlarda bulundu.
Öte yandan, bazı kullanıcılar ise mevcut ekonomik koşullara dikkat çekerek "Artık diploma, yüksek maaş garantisi değil" yorumunda bulundu. İş piyasasındaki ücret dengesizliği ve diplomalı işsizlik konuları, bu olayın ardından bir kez daha gündemin ana başlıklarından biri haline geldi.
Sözcü
Bülent Arınç'ın damadına FETÖ'den beraat veren hakimler için karar!
Çeşme ve Ödemiş'te başlayan yangın Urla sınırına dayandı: Müdahaleler sürüyor
Burası Türkiye ! Suriyeliler, Konya sokaklarını bakın ne hale getirdi !
Kılıçdaroğlu'ndan bomba 'yolsuzluk' açıklaması! "13 milyarlık dosya kayıp"
'Milletin cebinden 1 kuruş çıkmayacak' dediler, sadece 1 yılda 2 köprü için milletin cebinden 2 milyar 685 milyon TL çıktı !
Diyanet’ten 5 yıldızlı otelde 3 günlük toplantı!
Ahmet Necdet Sezer'in torunu Sabiha Sezer Kısacıkoğlu ve arkadaşı motorcularla kavga etti! Kısacıkoğlu, silah çeken arkadaşı ateş etmesin diye motorculara siper oldu
Yüksek Hızlı Tren biletlerine zam!
Suriye'ye giden mülteciler, Türkiye'ye dönmek istiyor
Kılıçdaroğlu: "CHP, bu çarka payanda olacak bir parti asla değil"
AKP'li ismin oğlunun karıştığı tecavüz olayında kan donduran skandallar zinciri!
Özgür Özel seçim sonuçlarını hatırlattı: "Yozgat bugün itiraz ediyorsa doğru meydan bu meydandır"
Devletten 49 kuruşa aldıkları elektriği vatandaşa 3 lira 89 kuruşa satıyorlar
CHP'li Eren Yıldırım serbest bırakıldı