Güvenlik kamerasına yansıyan anlarda şüphelinin, aracıyla istasyona geldiği, elindeki iki adet 5 litrelik su dolu pet şişeyi marketin önündeki saksılara boşalttığı, ardından da şişelere benzin doldurup istasyondan ayrıldığı görüldü.
BENZİN İSTASYONUNDA ÇALIŞMIŞ
Şüphelinin daha önce kısa bir süre istasyonda çalıştığı da tespit edildi.
'Ömür boyu hapis yatmak için yaktım' diyerek itirafta bulunan Ufuk A'nın FETÖ'den ihraç asker olduğu öğrenildi. 2015’te Hava Astsubay olarak göreve başlayan Ufuk A.'nın, 2021 yılında FETÖ soruşturması kapsamında TSK’dan ihraç edildiği öğrenildi
EL SWAPI ALINDI
Ufuk A'nın emniyetteki işlemleri devam ederken, el swapı alındı. Olay yerinde bulunan pet şişe ile şüphelinin aracındaki benzer şişeden parmak izleri incelenmek üzere alındı.
Ufuk A'nın Harmancık’taki yangın dışında başka yangınlarla bağlantısının olup olmadığı, talimat alıp almadığı ve örgütle bağı araştırıldığı da öğrenildi.
Gözaltındaki Ufuk A'nın yanmış cep telefonun da orman bulunduğu öğrenildi.
halktv.com.tr
