Osmangazi ve Yavuz Sultan Selim Köprüleri ile Avrasya Tüneli'nde, geçiş garantisi nedeniyle nisan ayında yapılacak ödemeyle Hazine'den ve dolayısıyla vatandaşın cebinden, 2 milyar 964 milyon lira daha çıkacak.
2019 yılına ait olan bu fatura, işletici firmalara nisan ayında aktarılacak. CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, Corona salgını ve ülkedeki ekonomik kriz nedeniyle bu ödemenin ertelenmesini istedi.

CHP'li Akar
ŞİRKETLER FEDAKARLIK YAPSIN
Corona virüsü salgını dolayısıyla bu 3 projede, araç geçişlerinin yüzde 70 oranında azaldığına dikkat çeken Akar şunları söyledi:
* Virüsün yanı sıra ekonomik olarak da krizdeyiz. Yapişletdevret projelerindeki geçiş garantileri, dolar olarak belirlendi.

YAVUZ SULTAN SELİM KÖPRÜSÜ
MÜTEAHHİTLERE, GEÇMEDİĞİMİZ YOL VE TÜNEL İÇİN 3 MİLYAR LİRA ÖDENECEK…
* 2017'de 3.53 olan dolar kuru, 2019'da 5.33 oldu. 2017'de 133 lira olan geçiş ücreti, 2019'da 202 liraya yükseldi. Yıl sonunda fatura bu 3 proje için 4 milyar lirayı aşacak.

OSMANGAZİ KÖPRÜSÜ
Yıllık 14 milyon 600 bin araç geçişi garanti edilen Osmangazi Köprüsü'nden geçiş 8 milyon 846 binde kaldı.
* Yavuz Sultan Selim, Osmangazi ve Avrasya için nisan ayında Hazine'den 2 milyar 964 milyon lira daha çıkacak. 2019 yılı ödemesi ertelensin, şirketler de Corona belasını dikkate alıp fedakarlık yapsın.
Narin cinayetinde korkunç iddia! "Aile biliyordu, cesedi günlerce taşıdılar"91 izlenme
Koskoca market zinciri çürümüş meyveleri indirimle satıyor26 izlenme
Kılıçdaroğlu net konuştu: "Seçim ilk turda biter"26 izlenme
TCMB'de İmamoğlu depreminin bilançosu belli oldu: Rezervde rekor düşüş18 izlenme
Halk döviz kurunu endişeli gözlerle takip etti: "İpin ucu kaçtı, halimiz kalmadı"33 izlenme
Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın açtığı davaların 18'nde zafer kazandı110 izlenme
Başını açan akademisyene sürgün!15 izlenme
Milyonlarca emekliye kötü haber: O düzenleme torba yasaya girmedi...18 izlenme
İBB’nin TÜRGEV kararını mahkeme iptal etti, yurt binaları kiralık çıktı!
Tahliye olan mahkumun corona testi pozitif çıktı! Mahalle karantinaya alındı!
İETT şoförüne kaldırım taşlı saldırı! Şoför başından yaralandı, 52 suç kaydı bulunan saldırgan tutuklandı
Melis Sezen sessizliğini bozdu: "Işıl ışıl parlamaya devam edeceğiz"