Yargıtay'da CHP'ye ilişkin mutlak butlan davasına ilişkin süreç devam ederken, yüksek mahkemenin yönetim organlarını belirleyen seçimlerde dikkat çeken sonuçlar ortaya çıktı.
SEÇİMDEN SÜRPRİZ SONUÇLAR ÇIKTI
Nefes yazarı Deniz Zeyrek'in aktardığına göre, Yargıtay Birinci Başkanlar Kurulu ve Başkanlık Divanı seçimleri büyük ölçüde tamamlandı.
Yüksek mahkemenin bağımsızlığını korumak amacıyla seçim sisteminin güçlü bir uzlaşı üzerine kurulduğu Yargıtay'da, önemli görevlere seçilebilmek için 165 üyenin oyunun gerekiyor. Yargıtay Başkanı da dairelerin görev dağılımından personel işlemlerine kadar birçok konuda Başkanlık Kurulu ve Divan Heyeti'nin onayı olmadan karar alamıyor.
Zeyrek, kurumun yapısına bu şekilde dikkat çekerken Yargıtay tarihinde ilk kez Başkan Ömer Kerkez'in desteklediği kurul üyesi adaylarının seçimi kaybettiğini yazdı. Kerkez'in desteklediği listeye karşı sosyal demokrat, muhafazakâr ve milliyetçi üyelerin oluşturduğu ortak liste yarıştı ve seçimlerden ezici çoğunlukla galip ayrıldı.
Seçimlerde, Kerkez'in başkanlık yarışındaki rakiplerinden 9. Hukuk Dairesi Başkanı Seracettin Göktaş 165 oy barajını aşarak kurul üyeliğine seçildi. Kerkez'e rakip grubun önde gelen isimlerinden 5. Ceza Dairesi Başkanı Yaşar Şimşek ise 178 oy aldı. Daha önce Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı seçimlerinde de en yüksek oy alan isimlerden biri olan Şimşek'in yönetime girdiği belirtildi.
tele2haber.com
Honaz, Yusufeli ve Keskin ve Kesmetepe’de seçim sonuçları belli oldu!116 izlenme
9 Eylül posterinde Atatürk yer almadı CHP’li Yücel’den tepki geldi!59 izlenme
Belediye her yeni doğan bebek için fidan dikecek110 izlenme
FT’den seçim analizi: Muhalefet parti yetkililerinden aday adayları ile ilgili çarpıcı yorum!39 izlenme
Halkın vergileri ile ayakta duran TRT'den Kuvay-i Milliye filmine sansür! "Padişah madişah" sözleri sessize alındı!57 izlenme
Soylu ile FETÖ meselesi yüzünden atışan AKP'li Mehmet Metiner'in Fethullah'ı savunduğu video!106 izlenme
Bütçesi Cumhurbaşkanlığı, Meclis, AYM ve 6 bakanlıktan fazla101 izlenme
Sedat Peker’in işaret ettiği Mersin Limanı’na uyuşturucu baskını! 12 kişi tutuklandı39 izlenme