31 Mart yerel seçimleri sonrası İYİ Parti'de başlayan istifa dalgası devam ediyor. İstifalardan kimisi yerel seçimde alınan sonuç nedeniyle kimisi de değişen genel başkanlık koltuğu nedeniyle yaşanıyor. Art arda gelen istifalara son olarak Edirne’nin Uzunköprü ilçesinde 31 Mart yerel seçimlerinde İYİ Parti’den Belediye Başkanı seçilen Ediz Martin eklendi.
Martin, İYİ Parti’den istifa ederek daha önce Gençlik Kolları Başkanlığını yaptığı CHP’ye döneceğini açıkladı. Martin açıklamasında, “Kısa süre önce İYİ Parti üyeliğinden istifa ettim. İlerleyen günler de Cumhuriyet Halk Partisi'ne katılacağımı bilgilerinize sunarım” dedi.
İYİ Parti 27. Dönem milletvekili olan Aylin Cesur ve İYİ Parti Kurucu Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Ersagun Yücel de dün partilerinden istifa etmişti.
Cesur, istifasını şöyle duyurmuştu:
"Değerli İYİ Parti’liler, bugün itibariyle İYİ Parti üyeliğimi sonlandırmış bulunmaktayım.
İYİ Parti üyesi olduğum günden beri birlikte çalıştığım tüm kıymetli İYİ Parti’li arkadaşlarıma, ‘Türkiye daha iyi olsun’ diye yola çıkmış ve ülkemizin demokrasi ve kalkınma mücadelesine katkı sağlamak için bizimle birlikte canla başla çalışmış tüm teşkilat mensuplarına, sevgili gençlerimize, kadınlarımıza ve parti gönüllüsü arkadaşlarıma, İYİ Parti Kurucu Genel Başkanı Sayın Meral Akşener’e ve tüm parti kurucularına teşekkürlerimi sunuyor; İYİ Parti Genel Başkanı Sayın Müsavat Dervişoğlu ve yönetimine, halen görevde olan İYİ Parti teşkilatlarına ve halen görevde olmayan parti mensuplarına başarılar ve esenlikler diliyorum. Kamuoyunun bilgisine sunarım. Saygılarımla..."
Yücel ise şu ifadeleri kullanmıştı:
"Türk Kamuoyuna Duyuru Kurucu liderimiz Sayın Meral Akşener hanımefendinin daveti üzerine katıldığım, kurulmasında ve gelişmesinde emeklerimiz olan ve Kurucu Genel Başkan Yardımcısı ve Milletvekili olduğum İYİ Parti’den istifa ettiğimi bildirmek isterim."
Kaynak: ANKA
Haydarpaşa ve Sirkeci garları boşaltılıyor18 izlenme
Rusya'nın ihracata kısıtlama kararı tetikledi! Buğday fiyatları uçuyor42 izlenme
Şovu AKP’li İBB Yaptı Fatura Vatandaşa Kaldı!279 izlenme
Enflasyon Mektubunda "Liralaşma" Vurgusu25 izlenme
İstanbul'da bir zam da damacana suya!37 izlenme
Bunlara kim yol veriyor? Hoca kılıklı sözde hoca kadınların neden regl olduğunu açıkladı34 izlenme
6 yaşında çocukla evlenen Kadir İstekli'nin ifadesi ortaya çıktı: Fotoğrafları kabul etti!29 izlenme
Erdoğan'dan flaş uyarı! 'MHP'ye oy vermeyin!'1161 izlenme
Uğur Dündar, SBK iması içeren tweetlere fena patladı! 'Yılmaz Özdil cenazeme gelmesin! Ayıp değil mi, utan be utan! Yazıklar olsun sana, yerin dibine gir! Karşıma çıkarsan fena yaparım!'
CHP’li belediyenin 3 milyonluk borcuna karşılık 330 milyonu kesilmiş!
Sahibi FETÖ'den ceza alan şirket İstanbul Adliyesi'nde şube açtı!
AKP’li vekilden Cumhuriyet için tepki çeken sözler