
POLİSE HABER VERDİLER
Bunun üzerine camiye gelen polisler, cami içerisinde imamı ve Suriyeli kadını bulamadı. Ne imam ne de Suriyeli kadın ortalıkta yoktu. Ekipler, imam ve Suriyeli kadının imam odasında olduklarını fark etti. Ancak odanın kapısı kilitliydi. İmam Eyüp Ö. polis ekiplerinin ısrarlarına rağmen kapıyı açmadı. Yaklaşık 40 dakika boyunca polis ve cami cemaati kapı önünde bekledi. Beklemenin sonunda Suriyeli kadın kapıyı açtı, arkasından da Eyüp Ö. polis ekiplerinin karşısına çıktı.
“TEMİZLİK YAPIYORDUK, YORULMUŞUZ”
Suriyeli kadın “Temizlik yapıyorduk, çok yorulmuşuz” dedi. İmam Eyüp Ö. ise konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapmadan ekip otosuna bindi. İkili karakola giderek ifade verdikten sonra serbest bırakıldı. Olay sonrasında tekrar camiye dönen imam Eyüp Ö. yatsı namazını kıldırmak istedi.
“SENİN ARKANDA NAMAZ KILMAYIZ”
Cami cemaati “Biz senin arkanda saf tutmayız” diyerek imama tepki gösterdi. Bunun üzerine imam Eyüp Ö. camiyi terk etti, namazı müezzin kıldırdı. Cami cemaati imamın birçok kez Suriyeli kadının evine “yardım bahanesiyle” gittiğini söyledi. Suriyeli kadının da evli olduğu öğrenildi.
İMAM AÇIĞA ALINDI
Konuyla ilgili Sözcü Gazetesi'ne konuşan Kurtuluş mahalle muhtarı Ayhan Gezdir, söz konusu imamın 34 yıldır Suriyelilerle çok yakın olduğunu söyleyerek, “Bütün işlerini görüyor, sürekli görüşüyordu. Camide ne oldu ne bitti bilmiyoruz. Polis ekipleri camiyi basıyor ve içeriden Suriyeli bir kadınla birlikte bizim imam çıkıyor. Sonrasında ifade veriyorlar ve serbest bırakıyorlar” dedi.
Manisa İl Müftüsü Sinan Cihan da üzücü bir olay yaşadıklarını ifade ederek imam Eyüp Ö.'nün açığa alındığını ve olayla ilgili soruşturma başlattıklarını söyledi.
https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/acigaalinanimamhakkindasorusturmabaslatildi2639118/
Çiftçi kan ağlıyor, Tarım Bakanı Pakdemirli vekillere hediye dağıtıyor!103 izlenme
Nisan’da enflasyon yüzde 68'i aşacak27 izlenme
Berat Albayrak’ın istifa haberi sonrası dolar sert düştü!79 izlenme
‘Şirket iflasları kapıda!’103 izlenme
Macaristan'da 'savaş tehlikesi' nedeniyle ilan edilen OHAL uygulaması beş ay uzatıldı29 izlenme
Devlet hastanesinde çalışan kadın doktordan şok iddia! 'Suriyelilere telefonla vatandaşlık veriliyor'320 izlenme
Muharrem İnce'den bomba 'Erdoğan ve Zarrab' açıklaması1250 izlenme
Erdoğan'dan kriz itirafı: "Alım gücümüz bir parça düşmüş olabilir"83 izlenme
‘Erdoğan’a hakaretten dava kesinlikle kabul edilemez’
Gazeteci Şükrü Küçükşahin’in kardeşi Covid-19’dan yaşamını yitirdi, ölüm belgesine ‘bulaşıcı olmayan hastalık’ yazıldı!
Bugün Atatürk’ün ‘En büyük eseri’ Cumhuriyet’in 99’uncu yaşı: YAŞASIN CUMHURİYET!
Kocaeli'de "Geçinemiyoruz" diyenler imza topluyor!