İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, bazı basın yayın organlarında yayınlanan haberlerin incelenmesinde, İstanbul Planlama Ajansı merkezinde 12 Ağustos'ta gerçekleşen toplantıda, Canan Kaftancıoğlu'nun yaptığı konuşma sırasında AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik sarf ettiği söz ve beyanların "Cumhurbaşkanına hakaret" suçu kapsamında kalan söylemler olduğu ifade edildi.
Başsavcılık, şüpheli Kaftancıoğlu hakkında "Cumhurbaşkanına hakaret" suçundan resen soruşturma başlattı.
Öte yandan, Erdoğan'ın avukatları, Cumhurbaşkanı hakkında küçük düşürücü ifadeler kullandığı gerekçesiyle Kaftancıoğlu hakkında suç duyurusunda bulundu.
Erdoğan'ın avukatları aracılığıyla İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na sunulan suç duyurusu dilekçesinde, Kaftancıoğlu'nun 12 Ağustos'taki toplantıda yaptığı konuşmada Erdoğan'a yönelik küçük düşürücü, aşağılayıcı ve hukuk düzeni tarafından hiçbir şekilde kabul edilemeyecek bir üslup ile yüz kızartıcı ifadeler kullanmak suretiyle onur, şeref ve haysiyetini zedelediği ve ağır hakaretler ile kişilik haklarını ihlal ettiği ifade edildi.
Dilekçede, "Şüpheli hiçbir ahlaki ve toplumsal değerle bağdaşmayacak şekildeki ifadelerle müvekkilime alenen hakaret etmiş ve bu hakaretleri basın yoluyla yapması sebebiyle suçun nitelikli hali sübut bulmuştur" ifadesine yer verilerek, "Cumhurbaşkanına alenen hakaret" suçundan cezalandırılması istendi.
Cumhuriyet
SGK'nın emekliye desteği devede kulak kaldı8 izlenme
Kamu personeli 'istismarcılar için' ceza indirimi istedi! CHP'den savcılığa çağrı9 izlenme
Cumhurbaşkanı’na hakaret eden beş kişi tutuklandı!339 izlenme
Atatürk Havalimanı operasyonu: Dışarıda eylem, kapıda barikat, içeride yıkım!43 izlenme
Meclis'te tansiyon yükseldi! Zeytinlik protestosu AKP'li vekili çılgına çevirdi, muhalefetin üzerine yürüdü19 izlenme
O il karantinaya alınmıştı! İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden açıklama134 izlenme
Avukat Feyza Altun anlattı! Ünlü fenomenin 100 milyonluk vurgunun perde arkası…29 izlenme
İngiltere'de yaşayan bir Türk vatandaşı, 50 pound ile neler alınabileceğini gösterdiği video ile gündem oldu47 izlenme
Taliban'dan gündemi sarsacak Türkiye açıklaması! Erdoğan şimdi ne diyecek?
İlker Başbuğ davası düştü! Yandaş gazeteler, davayı böyle vermişti…
İTO: 'Üç, beş maskeyi bile dağıtamaz duruma düşmek hicap vericidir'
‘Ateistler ve Aleviler ahlaksızdır’ diyen, çocuklara tecavüzden hapis yatan Rafet Ermiş yeniden gündemde