Canikli, CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün'ün önergesi üzerine FETÖ terör örgütü tarafından gerçekleştirilen 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait bazı silah ve mühimmatın kayıp olduğunu açıkladı.
CHP'li Tüzün, TBMM Başkanlığı'na verdiği yazılı soru önergesinde, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri ile Jandarma ve Sahil Güvenlik Komutanlığı envanterinde bulunan silah ve mühimmattan kayıp olup olmadığını sordu. TSK envanterindeki kayıp eksik silah ve mühimmatın bulunması için ne gibi çalışmalar yapıldığını soran Tüzün, ayrıca şu soruya yanıt istedi: “Kuvvet komutanlıklarında kullanım dışı kalan silah, mühimmat, araç ve gereç var mıdır? Bunların yeniden TSK envanterine katılması için girişimlerde bulunulmuş mudur? Bunun için ne kadar süre gereklidir?”
Canikli, kayıp silah olduğunu doğrularken sayı vermedi ve tüm yurtta arandığını belirtti. Canikli yanıtında şöyle dedi:
“Kayıp durumdaki silahların Türk Silahlı Kuvvetleri Kayıp Çalıntı Gasp Edilen (TSM KÇGE) Silah Takip Sistemleri ve İçişleri Bakanlığı Kaçakçılık, İstihbarat, Harekat ve Bilgi Toplama (KİHBEİ) sistemine girişleri yapılarak tüm yurtta aranmaları sağlanmıştır. Ayrıca konu adli makamlarca da soruşturulmaktadır. Kayıp silah/mühimmat listesi güncel tutulmakta, tüm yurtta ele geçirilen silah/mühimmat ile karşılaştırılmakta, seri/lot numaraları tutan malzemeler mevzuata uygun olarak envantere dahil edilmektedir.”
http://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/canikli15temmuzdabazisilahlarkaybolduariyoruz2214504/
Gökçek’e 2 soru21 izlenme
Şüphe ve şaibe iddiaları vardı! Milli Piyango Genel Müdürü görevden alındı…191 izlenme
İmamoğlu zarar ediyorlar demişti… Halkbank ve Ziraat Bankası’ndan açıklama geldi47 izlenme
Kişi başı kredi kart borcu asgari ücretin neredeyse 3 katı34 izlenme
İTO açıkladı: İstanbul'da ekmeğe zam!42 izlenme
Programını eleştirenlere "Benim alanım ekonomi, neticesi de ortada" diyordu, işte mutfaktaki neticesi46 izlenme
Almanya’da terör örgütü yandaşları Türklere saldırdı!153 izlenme
Kara delikler para yutuyor!199 izlenme
Rusya, Ukrayna’da sivilleri hedef alıyor! Korkunç tablo: 38 çocuk hayatını kaybetti!
Beylikova Avrupa’nın iştahını kabartıyor
YPG koşa koşa İsrail'e gitti: "Aman bize yardım et"
Macaristan'da siyasi deprem: Cumhurbaşkanı Novak ve eski Adalet Bakanı Varga, "geri dönülemez hata" nedeniyle istifa etti.