Özlem Gürses SÖZCÜ ekranlarında yayımlanan 'Para Politika' programında hukukçu Gamze Pamuk'a "'Casusluk' soruşturması dosyasında İmamoğlu terör üzerinden işlem görüp İBB'ye bir kayyum atanması yasal olarak mümkün değil. Fakat İmamoğlu ile ilgili yasal olarak kayyum atanması durumunu mümkün kılan bir başka dosya var mı?" sorusunu yöneltti
Hukukçu Gamze Pamuk şu ifadelerle yanıt verdi; "Elbette, mevcut 'kent uzlaşısı' soruşturması teröre yardımdan hala devam eden bir dosya ve o dosya açık olduğu sürece kayyum ihtimali var. TCK 328'e göre, casusluktan tutuklanmasını gerekçe göstererek kayyum atayamazlar fakar; 'casusluk da var ve bir yandan teröre yardım ediyor' diyerek çok zorlama bir karar çıkarabilirler mi? Hukuken çok tartışırız. Ama terör dosyası olduğu için 'neden mümkün olmasın' diyerek kaygı duyduğumuz bir noktayız.

Hukukun ölçüsünü kaybettiği bir dönemdeyiz. Hukukun artık ölçüsünün nereye varabileceğini ben artık hukukçu olarak söyleyemiyorum. 'Adalet' dediğimiz kavram kimlerin hangi ideolojiye yakın olduğuna göre tecelli ediyor. Aynı şirket bakanlıklara da ihale vermiş. Şimdi bakanlıklara bir şey denilemezken İmamoğluna 'sen casuslujk yaptın' denilebiliyor. Tamamen kişiye ve ideolojiye göre şekilleniyor. Daha da ötesi; mahkeme salonları artık mahkeme gibi değil. İktidara yakın TV kanallarında o hükümler giydiriliyormuş gibi hissediyoruz. Daha sorgular devam ederken biz sonuçların ne olabileceğini iktidara yakın kalemlerden duyuyoruz."
Sözcü
İmamoğlu’ndan Murat Kurum ve bakanlara ’23 Haziran’ hatırlatması
Katledilen üniversiteli motokurye Ata’nın annesi: "O caninin babası da cinayetten dolayı 10 yıldır Buca Cezaevi’nde yatıyor. Babası da cezalandırılmalı, çünkü azmettiricisi o"
Türkler Alp Dağları’nı aştı, Alman hükümeti acilen toplandı
Ve Tank Palet'te son karar
Türkiye'nin yoksulluk tablosu: "Halkın yüzde 29'u beslenme ihtiyacını karşılayamıyor!"
TRT rezaleti! Cumhur İttifakı’nı 9 saat ekranda tutan TRT Millet İttifakı’na 7 dakika ayırdı
Şeker krizini özelleştirme tetikledi!
Meclis'te Zeydan Karalar eylemi!
Özgür Demirtaş, faiz kararını değerlendirdi: "Türkiye Ekonomi Modeli denen şey bugün itibari ile bitti ! Merkez Bankasını tebrik ederim."
AKP'nin bir kalesi daha yıkılıyor!
Prof. Dr. Demirtaş dolar için ilk kez rakam verdi
Milyonlarca emekliyi ilgilendiriyor! Maaşlar Bayram öncesi yatacak!
İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Kavuncu: 23 Haziran’daki maçı 5-0 alacağız
#İzmir #deprem'inde 'BİM kolonları kesti, bina çöktü' iddiasıyla ilgili Özgür Özel'den flaş açıklama!