Türkiye'de ekmeğn Avrupa'ya kıyasla ucuz olduğunu anlatmak isterken yaptığı hesaplama ile tepki çeken Cem Küçük, sosyal medyada gündem oldu. Euro ile maaş alınan Avrupa ile lira ile maaş alınan Türkiye'yi aynı para birimi üzerinden kıyaslayan Küçük'e tepki yağdı.
Cem Küçük, yaptığı kıyaslamada "Avrupa'da 1 ekmek ortalama 2 Euro. Biz 30 liraya ekmek mi satıyoruz Türkiye'de? Dünyanın hangi ülkesi doğalgaz, elektriğin yüzde 74'ünü karşılıyor. Bizde doğalgaz, elektrik... ama Avrupa'ya göre ucuz ” dedi.
Habertürk'de yayınlanan Hülya Hökenek'in sunuculuğunu yaptığı "Enine Boyuna" programına konuk olan Cem Küçük, ekonomide yaşanan krizle ilgili değerlendirme yaptı. Küçük, programda yaptığı değerlendirmede Avrupa ülkelerinin ekonomisiyle Türkiye'yi kıyasladı.
Almanya'da da ekonomik sıkıntıların olduğunu öne süren Küçük, değerlendirmesinde şunları söyledi:
"Avrupa'da 1 ekmek ortalama 2 Euro. Biz 30 liraya ekmek mi satıyoruz Türkiye'de? Ben yazın ordaydım. Git gör insanların sıkıntısını, durumunu. Evsiz sayısına bir bak. Tabi ki büyük ekonomi. Tabi ki devasa, parası değerli, alım gücü kuvvetli ama... Dünyanın hangi ülkesi doğalgaz, elektriğin yüzde 74'ünü karşılıyor. Bizde doğalgaz, elektrik... ama Avrupa'ya göre ucuz."
Gündemi sarsan iddia: "Epstein 9 kez Türkiye'ye geldi, 200 milyon dolar transfer etti"
Erdoğan’ın adaylığıyla ilgili dikkat çeken anket
Havacılıkta savaş krizi
Mart ayında yabancı uyruklulara konut satışı yüzde 31 arttı!
Arttıkça azalıyor: Asgari ücretin son 10 yılda geldiği nokta şok etti!
Mehmet Şimşek harikalar diyarında! "Yaygın kanaatin aksine, vergi yükümüz uluslararası kıyaslamalara oranla yüksek değil"
Eğitim masrafları yüzde 738 zamlandı
Hazine ve Maliye Bakanı Nabati: Son 2 yılda 393 milyar lira vergi gelirinden vazgeçtik
Erdoğan davet etmiş: Vatandaş enkaz altındayken yandaşa 1,2 milyar TL’lik ihale
İlaç fiyatlarına zam geldi
Kılıçdaroğlu Aksaray'da çiftçilere seslendi "Faizlerin tamamını sileceğim"
Kabul ettiler! Ulaştırma Bakanı’ndan ‘yeni havalimanı’ itirafı
Demiryolu zarar yolu oldu: TCDD'nin 2023 zararı 11,4 milyar TL
İBB Meclisi'nde sansür yasasını eleştiren İYİ Partili üyeye AKP'lilerden saldırı!