CHP İstanbul Milletvekili Cemal Enginyurt, Mersin’de yapılacak "Millet İradesine Sahip Çıkıyor" mitinginin öncesinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne yapılan ikinci dalga operasyon hakkında açıklamalarda bulundu.
"Erdoğan sarayında rahat uyku uyuyamıyor. 'Öyleyse ne yapmalıyım' diyor. Cumhuriyet Halk Partilileri korkutmalıyım, CHP üzerinde baskı oluşturmalıyım. Bunun için de İBB’ye yeni operasyonlar yaparak Cumhuriyet Halk Partisi’ne selam gönderiyor, haber gönderiyor” ifadelerini kullanan Enginyurt, yaşananlara sert tepki gösterdi.

Enginyurt, açıklamasının devamında “Erdoğan’ın bilmediği bir şey var. Biz korkuyu Kerbela’da bıraktık” sözlerini iletirken “Dolayısıyla hiç kimseden korkumuz yok. Hukuksuzluk varsa, yanlış varsa hesabını herkes versin. Ama şu unutulmasın. Suç yaratılmak için suçlu içeri alınıp, FETÖ taktikleriyle, aynı hukuksuzlukla hukuk yapmak hiç kimseye fayda sağlamaz" açıklamasında bulundu.

"Dosyanın boş olduğunu görünce muhtemeldir ki talimat verdi. Böyle boş dosyayla Ekrem İmamoğlu hapiste tutulamaz. 'Öyleyse ne yapalım? Dosyaya yeni eklemeler yapalım, yeni gözaltılar yapalım, yeni tutuklamalar yapalım, Ekrem İmamoğlu’nu itibarsızlaştırmak için daha büyük mücadele verelim' diyor.” açıklamasında bulunan Enginyurt, “Çünkü 19 Mart’tan bu yana Recep Tayyip Erdoğan uyku uyuyamıyor. Milyonlar sokakta. Hak, hukuk, adalet diyenler sokakta. Cumhuriyet Halk Partisi, Türkiye’nin her yerinde, en ücra köşesinde binleri, on binleri, milyonları sokağa topluyor." dedi.
Cemal Enginyurt, “Ama şu unutulmasın. Suç yaratılmak için suçlu içeri alınıp, FETÖ taktikleriyle, aynı hukuksuzlukla hukuk yapmak hiç kimseye fayda sağlamaz. Gün gelir, adalet herkese lazım olur.” ifadelerini kullanarak Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a çağrıda bulundu.
Enginyurt, Erdoğan’a “Onun için ben Erdoğan’a çağrıda bulunuyorum. Bu hukuksuzluğa son verin. Bu adaletsizliğe son verin. Yaptığınız iş, milletin arasında kin, nefret, kavga oluşturmaktan başka hiçbir işe yaramıyor." ifadeleriyle seslendi.

Açıklamasının devamında, "Dünya bizden nefret ediyor. 'Dünya lideriyiz' diyorsunuz, dünyanın hiçbir ülkesine vizesiz girilemiyor ve vize verilmiyor. Milletvekili bile vize kuyruğunda bekliyor. Getirdiğin nokta burası.” ifadelerini kullanan Enginyurt, “Dünyada zaten itibarın yok, hiç olmazsa ülkede iç barışı sağlaman gerekir. İç barışı sağlamak, daha Cumhurbaşkanı olarak 85 milyonun Cumhurbaşkanı olmaktan geçer. Recep Tayyip Erdoğan, tercihini yanlış kullanıyor. Bu milleti bölüyor, parçalıyor.” söyleminde bulundu.
“Buradan hareketle 'yeni bir seçimde tekrar kazanabilir miyim' diyor. Seçimi kazanmak değildir esas olan, esas olan ülkeyi kazanmaktır. 50 milyar dolar parayı kaybettin, bedelini ülke insanı ödüyor. Elektriği zam, doğal gaza zam, akaryakıtı zam. Dünyada petrolün fiyatı düşüyor, Türkiye’de akaryakıt artıyor.” sözlerini sarf eden CHP’li Enginyurt, “Bunun sorumlusu Erdoğan’dır. Dolayısıyla bu operasyonlar haksız bir operasyondur. Erdoğan derhal istifa etmelidir.” ifadeleriyle Erdoğan’ı eleştirdi.

Dün Erdemli’de olduklarını ifade eden Enginyurt, Erdemli’de büyük bir coşku ve heyecanın olduğunu belirterek “Ali Mahir Başarır ile birlikte orada, CHP ilçe başkanlarımızla beraber adeta bir miting havası yaşadık. Kırıkkale’de de aynı şeyi yaşamıştım. Oraya gittiğimde 5 bin kişiyle miting yapmıştık. Türkiye’nin her yerinde CHP binleri, on binleri sokağa topluyor. Bugün Mersin’de de yüz binlerce insan 'Hak, hukuk, adalet' diyecektir. 'Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber ya hiçbirimiz' diyecektir." ifadelerini kullandı.
halktv.com.tr
Kaynak:ANKA
Halil Umut Meler'in ifadesi ortaya çıktı: "Seni öldüreceğim dedi!"45 izlenme
Cengiz Er:"Veyis Ateş'ten sonra sırada Ersoy Dede var"69 izlenme
YENİ Parti ilk ankette CHP'yi solladı17 izlenme
Erol Eğrek yalnız değilmiş, Çalık Holding'te çalışan 180 işçinin daha hakkı ödenmemiş61 izlenme
İşte başkanı tasfiye edilen Merkez Bankası'nın kasasındaki döviz tutarı!75 izlenme
Yurttaşın parası bahçeye gömüldü: 1,9 milyar TL kaynak kullanıldı22 izlenme
Sedat Peker: Hani ben ajandım?65 izlenme
Ramazanda etin fiyatını sabitlemişlerdi: Et ve Süt Kurumu et gönderemedi36 izlenme
Fiyatından Dolayı Cep Yakan Ürünü İndirimli Alabilmek için Birbirleriyle Yarıştılar!
Bilim Kurulu üyesinden önemli açıklama: Corona virüsün belirtileri değişti
AKP'li belediyede iflas krizi! Halk ekmek fabrikası da satışa çıkarıldı
Hatay'ı Araplaştırmak için 100 yıl önceki Fransız planı ortaya çıktı: 100 yıl sonra Hatay'da aynı tezgâh uygulanıyor