İstanbul'un Sultanbeyli İlçesi Yavuz Selim Mahallesi Nar Sokak'ta bulunan Pir Sultan Abdal Cemevi'nin bahçesinde bulunan yönetim ofisine çirkin bir saldırı gerçekleştirildi.
BİNANIN KAPISINA 'ÖL', İÇİNE 'BİTMEDİ' YAZDILAR
Gerçekleşen saldırıda Sultanbeyli Pir Sultan Abdal Cemevi'nin yönetim ofisinin kapısı kırıldı, binanın içi tahrip edildi.

Provokatörler gerçekleştirdikleri çirkin saldırıda binanın kapısına "ÖL" içine de kalemle çarpı işareti atarak, "BİTMEDİ" ifadesini yazdılar.
Gerçekleşen çirkin provokasyonu sosyal medya hesabından duyuran CHP Sultanbeyli eski İlçe Başkanı Murat Kantekin yaptığı şu açıklama ile provokasyona tepki gösterdi:

"Bu gece, mahallemde bulunan üyesi olduğum, Pir Sultan Abdal Cemevi’nin kapısı kırılarak içeri girilmiş, yönetim kısmı tahrip edilmiş. Bu alçakça saldırıyı yapan faşizme şaşırmıyoruz, 1400 yıldır değişmedi!"

CHP SULTANBEYLİ İLÇE BAŞKANI: KALLEŞÇE SALDIRI YAPANLARI KINIYORUZ
Öte yandan CHP Sultanbeyli İlçe Başkanı Hayati Bozkaya da saldırı sonrası Sultanbeyli Pir Sultan Abdal Cemevi'ni ziyaret etti.

CHP'li Bozkaya ziyaret sonrası yaptığı açıklamada, "Dün gece Yavuz Selim Mahallesinde bulunan Pir Sultan Abdal Cemevinin kapılarını ve duvarlarını kırarak içeri girip, boyalarla ölüm tehditleri ve bitmedi tarzında yazılar yazılmıştır. Bu kalleşçe saldırıyı yapanları kınıyoruz. Alevi vatandaşlarımızın yanında olmaya devam edeceğiz. Cemevi yönetimine ve alevi vatandaşlarımıza geçmiş olsun diyoruz. Her türlü kalleşçe saldırının karşısında olmaya devam edeceğiz" dedi.


İstanbul Sultanbeyli Cemevi Başkanı Erdal Aksoy, yapılan saldırılara tepki gösterdi. Cemevinin bağış kutusunun patlatıldığını söyleyen Aksoy, hırsızlık süsü verildiğinin ancak yerlere ve kapıya yazılan ‘Bitmediöl’ yazısının ise bunların devamının geleceğini gösterdiğini söyledi.
PSAKD Sultanbeyli Cemevi Başkanı Erdal Aksoy, yaşananlara tepki gösterdi. Cemevinde çalışanların sabah kapıları açmasıyla olayı öğrendiklerini söyledi. İçeri girenlerin yerlerde ve kapılarda ‘Bitmedi’ ‘Öl’ yazıları yazılarak çarpı işreti atıldığını belirterek, “Bunun hızsızlık mı yoksa son yaşanan siyasi gerilimlerden dolayı yapılan bir provokasyon mu olduğu inceleniyor” dedi.
Olay ile ilgili incelemelerin yapıldığını kaydeden Aksoy, cemevinde bulunan bağış kutusunun patlatıldığını ve hırsızlık süsü verildiğini söyledi. Cemevinin yerlerine ve kapılara yazılan ‘Bitmedi’ ‘Öl’ yazılarının ise bu saldırıların tekrarlanacağına dair notlar olduğuna dikkat çeken Erdal Aksoy, Alevilerin bunlara karşı birlikte mücadele edilmesi gerektiğini söyledi.
Cemevleri ile ilgili sosyal medyada yapılan tartışmaların cemevlerini itibarsızlaştırdığını belirten Aksoy, Alevilerin kendini toparlaması gerektiğinin altını çizerek birlik ve beraberlik çağrısı yaptı.

'Saray iktidarının Türkiye kamuoyundan itina ile sakladığı bir gerçek daha gün yüzüne çıktı'323 izlenme
Süt devi krize boyun eğdi! İcralık oldu, satışa çıkarıldı44 izlenme
Gıda skandalında akılalmaz açıklama: Tüm şehre domuz eti yedirdi, 'dindarız' savunması yaptı!24 izlenme
Zeyno Erkan mahkeme salonunda olanları anlatıyor 'Zarrab iki kez Erdoğan'ın ismini kullandı !'4801 izlenme
Bahçeli'nin afetzedeleri azarladığı videonun devamı çıktı: Halkın yuhalamasını Erdoğan konteynerdan izlemiş56 izlenme
İzmir Barosu'ndan dikkat çekici usulsüzlük iddiası47 izlenme
Asgari ücrette neler oluyor?61 izlenme
Türkiye suçlular için cennet! Interpol'de parmak izi kaydı bulunan çete üyesi, Yerlikaya döneminde vatandaş yapılmış30 izlenme
Bunu da gördük! Camide nikah kıyıp, pasta kesen çiftin görüntüleri sosyal medyada büyük tepki çekti!
Manisa'da cami hoparlöründen oruç tutmayanlara beddua skandalı! 'Oruç tutmayanın başı ağrısın'
Bursa'da 4.3 büyüklüğünde deprem! İstanbul'dan da hissedildi!
Türkiye'den Avrupa'ya gönderilen 20 farklı ürün zehirli çıktı: İade ettiler