PKK’nın kendisini feshetmesi ve silahları bıraktığını açıklamasının ardından Türkiye’de af tartışmaları yeniden gündeme geldi ve gözler cezaevlerine çevrildi. Adalet Bakanlığının verilerine göre 7 Nisan 2025 itibarıyla cezaevlerinde toplam 403 bin 60 kişi bulunuyor. Bu sayı içindeki 346 bin 442 bin kişi hükümlü yani cezası kesinleşen kişiler, 56 bin 618 kişi ise tutuklulardan yani kendileri hakkındaki hükmü bekleyenlerden oluşuyor.
Cezaevlerinde tutulan kadın ve çocuk sayısı da dikkati çekici nitelikte. Son açıklanan verilere göre, toplam sayının 17 bin 712’si kadınlardan, 4 bin 11’i ise çocuklardan oluşuyor. Hükümlü kadın sayısı 14 bin 338, çocuk sayısı bin 261; tutuklu kadın sayısı 3 bin 374, çocuk sayısı ise 2 bin 750.
Türkiye’de cezaevlerinde bulunan kişi sayısı toplam 24 ülkenin nüfusun aştı. Bu ülkeler arasında 34 bin nüfuslu San Marino, 39 bin nüfuslu Liechtenstein, 79 bin nüfuslu Andorra ve 390 bin nüfuslu İzlanda bulunuyor.
Öte yandan Bakanlığın Türkiye’de cezaevlerinin toplam kapasitesine ilişkin açıkladığı sayı soru işareti yarattı. Bakanlığın verilerine göre mevcut 396 cezaevinin toplam kapasitesi 299 bin 924 olarak ifade edildi. Şu an cezaevinde bulunan 403 bin 60 kişi baz alındığında kapasite 103 bin 136 kişi aşılmış durumda.
Nefes
İYİ Partili ilçe başkanı vurularak öldürüldü!460 izlenme
Aliağa'daki Tüpraş Rafinerisi'nde meydana gelen patlamanın ardından yangın çıktı58 izlenme
Hayvan bakımevindeki işkenceye 2 tutuklama: Müdür açığa alındı!33 izlenme
AKP'de büyük erime! Son anket: Ankaralılar bu pazar seçim olsa hangi partiye oy veriyor?54 izlenme
Hollanda'nın kararı tepkilere yol açtı! Türk vatandaşlarına zorunlu olacak: Tarih verildi22 izlenme
Almanya’da ‘İmamoğlu’nun zaferi gündemden düşmüyor73 izlenme
Sandık oyunları bitmiyor: Bu kez de liste karıştırma!103 izlenme
İzmir Barosu'ndan ‘30 Ağustos’ kararı "Cumhuriyet Meydanı'nda olacağız!"88 izlenme
Muhabir canlı yayında farketmeden tiyatroyu açık ediyor 'Meclis bombalanıyor ama üzerimizden savaş uçağı geçmiyor !'
Kur korumalı mevduatın bütçeye maliyeti belli oldu: Kara delik büyüyor!
Dünya bu görüntüleri konuşuyor: Otobüs şoförlerinden bakana meydan dayağı!
Özlem Çerçioğlu'nun 'aklandım' dediği Aziz İhsan Aktaş dosyası sil baştan