Son dönemlerde gündeme gelen muhalif belediyelerin SGK vergi borçlarına karşılık Yomra Belediye binasına “Belediyemizin ve iştirak şirketlerimiz Yomra Personel A.Ş ile Yomra – Bel Kent Ticaret A.Ş’nin vergi, SGK ve kamu kurumlarına borcu yoktur” pankartı asıldı.
ANKA Haber Ajansı’na açıklamalarda bulunan Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, seçildikleri 2019 yılından bu yana SGK'ye olan yaklaşık 100 milyon liralık borcu kapattıklarını belirterek şu ifadeleri kullandı:
"Biz 2019 tarihinde göreve seçildik. Bu göreve seçilir seçilmez daha sonraki süreçte düzenli bir şekilde SGK ödemelerimizi vergi ödemelerimizi ödeme konusunda bir hassasiyetimiz var. Burada belediyelerin devlete olan borçlarını düzenli bir şekilde ödemesi hassasiyeti gösteren belediyelerden bir tanesiyiz. Bu anlamda bugün Türkiye’de devlete SGK borcu, vergi borcu olmayan birkaç belediyeden birisiyiz. Bir taraftan hizmetleri aksatmadan, bir tarafta da bunların ödemesini sağlayabilmek önemli.
Biz bunlara yakın 100 milyona yakın bugün ki parayla 100 milyon TL’lik bir ödeme yapmışız. Biz bu 100 milyon TL’lik ödemeyi yapmayarak farklı yatırımlar yapabilirdik ancak bugün ki yaşanan siyasal iklimin ortama çıkabilme ihtimalini düşünüyorduk ve yarın bir seçim sonrasında görevi bırakmamız halinde kötü bir tabloyu arkaya bırakmamak adına gerekli hassasiyeti gösterdik ve bütün borçlarımızı ödedik. Şimdi de günübirlik bir biçimde ödemelerimizi yaparak belediyesel faaliyetlerimize devam ediyoruz."
Başkan Bıyık, belediyelerin borçlarının yapılandırılması ve taksitlendirilmesi gerektiğini belirterek şöyle konuştu:
"Öncelikli olarak belediye başkanlarının kendi dönemlerindeki borçlardan sorumlu olması sağlanması lazım. 6 aylık bir belediye başkanının ayda 50 milyon 60 milyon geliri olan bir belediyenin 300 milyon, 500 milyon borcu ödenmesinin beklenilmesi akla, mantığa, matematiğe uygun bir şey değildir. Biz kendimizle ilgili bu anlamda bir sıkıntımız olmamakla birlikte diğer belediye başkanı arkadaşlarımızın bulunduğu durumu görüyoruz. Burada adaletsiz bir sistem var bunu ortadan kaldırmak lazım.
Vatandaşa dair 5 yıl geçti biz 5 yıllık dönem içerisinde üç, dört sefer vatandaşa dair yapılandırma yapıldı. Yapılandırmalar içerisinde belediyelere olan borçları taksitlendirildi, yapılandırıldı. Vatandaşa 4 sefer yapılan yapılandırılma imkânının belediyelere de sunularak taksitlendirilme imkanının ortaya sunulması, faizlerinin silinmesi bundan sonraki süreçte düzenli ödenmesi sağlanması ödemeyen kişi hakkında o zaman hukuki ve hacizsel yolların uygulanması sağlanabilir."

halktv.com.tr
Bakan Koca açıkladı: 12.203 yeni vaka tespit edildi, toplam vaka sayısı 2.220.855’e, can kaybı da 21.093’e yükseldi!91 izlenme
Teröristlerin üzerinden cephanelik çıktı143 izlenme
LÖSEV, yaklaşık 100 bin gönüllüyle Anıtkabir'i ziyaret etti! "İnanıyoruz ki uyuyan Türk gençliği uyanacak ve harekete geçecektir"16 izlenme
Hizbullah ana davası ile Erdoğan’a dava açtı, başına gelmeyen kalmadı…63 izlenme
ABD medyası Trump'ı Erdoğan'a benzetti: Rakibini yargılattığı dava için İmamoğlu örneği verildi19 izlenme
Erdoğan betonlaşma konusunda ne dediyse tersi oldu!34 izlenme
İmamoğlu’ndan Kurum’a sert sözler: "Tepetaklak gidiyorsun"36 izlenme
Şehit cenazesinde skandal! Bayrakta Atatürk var diye minareden kaldırdılar!11 izlenme
Sağlık Bakanı Koca kritik tabloyu paylaştı: 24.832 yeni vaka tespit edilirken, 126 kişi hayatını kaybetti, 6.243 kişi sağlığına kavuştu!
Düşen oylara çareyi böyle buldular! ''AKP ve MHP oy kaybediyor'' diyen yanacak
Cübbeli Ahmet bile emekli maaşına isyan etti: "Sadece faturalarım 50 bin lira tutuyor"
Devlet müzesi internet sitesinden satışa çıkarıldı!