CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, İBB operasyonları kapsamında tutuklanan iş insanı Murat Kapki'nin ifadesini paylaştı.
X hesabından paylaşım yapan Günaydın, 'İBB borsası' iddialarına tepki gösterdi.
CHP'li Günaydın'ın paylaşımı şu şekilde:
"İstanbul 11. Sulh Ceza Hakimliği tarafından 8.8.2025 tarihinde yapılan tutukluluk incelemesinde, Murat Kapki adlı işadamı; “buraya gelen çeşitli avukatlar, sizi para karşılığı çıkarırız diyorlar. Ben dün bu konuda savcılığa ifade verdim” şeklinde segbis aracılığıyla ifade veriyor.
Görülüyor ki, iftira tek başına yeterli değil, tahliye için rüşvet te isteyenler var.
Murat Kapki sulh ceza ifadesinde, bu konuda dün (7 Ağustos) savcılığa ifade verdim dediğine göre, konudan hem savcılığın hem de sulh ceza hakimliğinin bilgisi var.
Bu avukatlar kimler, kimden cesaret alıp kim adına nüfuz ticareti yapmaya kalkışıyorlar, etkin bir soruşturma ve kovuşturma süreciyle, ucu nereye uzanırsa uzansın açığa çıkarılıp sorumluların hak ettikleri cezaya çarptırılmaları gerekiyor.
İzliyor olacağız."

Cumhuriyet
Kız öğrencisini taciz eden tekvando hocasına meydan dayağı! Spor salonunu bastılar34 izlenme
Silivri’ye kurşun geçirmez jandarma karakolu124 izlenme
4 diploması var, işi yok! Diploması yok, 4 işi var!48 izlenme
Pençe-Kilit Operasyonu'nda bir asker daha şehit düştü44 izlenme
Adana Başkanı Zeydan Karalar, acı reçeteyi açıkladı: 2 yılda 720 milyon ödedik ama borç eksilmedi, arttı52 izlenme
Sedat Peker, Yılmaz Özdil’e neden teşekkür etti?158 izlenme
İskilipli Atıf ile yeni yıl kutlaması!42 izlenme
Narin cinayetinde flaş gelişme: 2 gözaltı daha37 izlenme
AKP’de manzara aynı: Kuruluş etkinliğinde Erdoğan’a yakın durarak fotoğraf çektirmek isteyen eski Bakan Sema Ramazanoğlu, kendisine yer bulamadı
Bakan Koca açıkladı: 66.237 yeni vaka tespit edildi, 34.592 kişi sağlığına kavuşurken, 141 kişi hayatını kaybetti!
Politika anlayışının özeti! Erdoğan: Biz üstünüz, vurduk mu oturturuz
RTE'den 4 dakika 50 saniyede U dönüşü rekoru !