CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Osmangazi Köprüsü’nden geçen araçları saydı. Başarır, 1 saatte en fazla 15 araç geçtiğini, garanti verilen geçişler için yurttaşın vergileriyle köprüyü işleten şirkete ödenen parayı “2020 yılında geçiş garantileri sağlanamadığı için hazinenin kasasından 3,3 milyar lira gibi devasa bir para çıktı” diye açıkladı.
Geçiş garantili köprülere geçişmeyen araçlar için yurttaşın vergilerinden ödenen paralar muhalefetin eleştirilerini topluyor. CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır da daha önce Osmangazi Köprüsü için 40 bin araç garantisi verildiğin ancak bu hedefin tutturulamadığını açıklamıştı. Başarır 2021 yılında köprünün 147 lira 50 kuruş olan geçiş ücretini de eleştirmişti.
Bu sefer aynı köprü üzerinden aracıyla ilerlerken video çeken Başarır, yolun bomboş olduğuna dikkat çekerek, “1 saat boyunca en fazla 15 araç geçti. Yazık, köprünün Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına bugünkü maliyeti 12 milyon TL. Köprü boş, sokağa çıkma yasağı var. Ama biz ödemeye devam ediyoruz” dedi.
Başarır, bu köprünün üzerinden her geçtiğinde bu videoyu çekeceğini ve vatandaşlarla paylaşacağını duyurarak, “Ne üzücüdür ki 83 milyon çalışıyor, 5 kişi kazanıyor. 2020 yılında, Osmangazi Köprüsü için geçiş garantiler sağlanamadığı için hazinenin kasasından 3,3 milyar lira gibi devasa bir para çıktı. Mevcut iktidara sorsanız ‘devletin kasasından 1 kuruş çıkmıyor’ diyor. Bu düpedüz halkı kandırmadır, aldatmadır, aymazlıktır” diye konuştu.
(ANKA)
Listede kimler var kimler! İşte Saray'ın kumarbazları !
Mansur Yavaş'tan Bakan Işıkhan'a 'Haciz' yanıtı: Belediyenin gerçek SGK borcunu açıkladı
Atatürk’süz Çanakkale olamaz!
Özgür Özel'den Erdoğan'a: "Hizbullahçıları değil gençleri serbest bırakın"
Hakkını arayanı fişleyip ekmek kapısını kapattılar
Açlık grevindeki madencilere bir destek de Resul Emrah Şahan’dan geldi! “Demir kapılar ardında olsam da…”
Sivas'ta Cumhur İttifakı birbirine girdi: AKP'li vekil MHP'li başkana sitem ettirdi!
TÜİK Başkanı kimin damadı çıktı?
Reyhanlı'da halk sokağa döküldü! "Ülkede mülteci istemiyoruz"
Canlı yayında 'Yakında bölünecekler' dedi ve ekledi 'MHP, önümüzdeki seçimlerde AKP'nin yanında durmayacak!'
Müjde ! Fransa'dan 5 Bin 700 Ton karkas et ithal edilecek !
Unakıtan ailesine gümrük piyangosu!
Samsun'da kahreden intihar... Bir eline #İşveAş yazan şahıs kendini astı...
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan 'neden önünüzü kesmek istiyorlar' sorusuna dikkat çeken yanıt: "Bunu en iyi herhalde Erdoğan bilir"