CHP Ankara Milletvekili Umut Akdoğan, dün TBMM Genel Kurulunda yaptığı konuşma sırasında AKP sıralarından gelen gülüşme seslerine tepki gösterdi.
Akdoğan, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, dün TBMM Genel Kurulunda, iç güvenlik alanında düzenlemeler içeren Dahiliye Memurları Kanunu ve Bazı Kanunlar ile 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin görüşüldüğünü, kendisinin de Genel Kurulda bir konuşma yaptığını söyledi.
Konuşmasında çocukların yaşadığı sıkıntılardan bahsettiğini, bu sırada bazı AKP milletvekillerinin gülüşmelerini gördüğünü aktaran Akdoğan, şöyle konuştu:
"Tutanaklara baktım, 'AK Parti sıralarından gülüşmeler' diye tutanaklara geçmiş. Bunda gülünecek ne var bilmiyorum. Konuşmamda 'Bir yıl içerisinde domatese yüzde 180 zam gelmiş, bibere yüzde 181 zam gelmiş, salatalığa yüzde 185 zam gelmiş, asgari ücrete yüzde 25, SGK'liye yüzde 15 zam yapmaya kalkıyorsunuz. Yapmayın, bu sokak, bu çarşı gök kubbeyi başınıza yıkar' diyorum. Millet aç, sokakta insanlar sürünüyor, bu milletvekilleri gülüyor. Ben 'insanlar çocuklarının beslenme çantasını dolduramıyor, siz neden gülüyorsunuz?' diyorum. Bunu kamuoyunun vicdanına havale ediyorum."
Gülüşmeler Meclis tutanaklarına da yansıdı
Tele1
Amca Salim Güran ağız değiştirdi: "Kayıtları hayat kadınlarıyla konuştuğum için sildim"
Seçil Erzan davasında yeni perde: Tefeciler hem mağdur hem sanık oldu
Çiftçiler uyarıyor: "Yakında vatandaş incir yiyemeyecek"
Erol Evgin'den yasaklara tepki: "Müzik susmasın"
ABD'den TRT hamlesi
Suriyeli sığınmacıdan skandal sözler: "Türklerin Türkiye'den sınır dışı edilmesini istiyoruz. Biz Suriyeliler burada yaşayalım"
6. yılında skandal: Soma sanığı bilirkişi yapıldı!
CHP Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin, Venezuela'dan peynir ithal edilmesine isyan etti! Venezuela mı daha yakın, Balıkesir mi?
Rus askerleri, cephanelikleri bittiği için teslim olan Ukraynalı askerleri infaz etti
İlber Ortaylı'dan Erdoğan'ı kızdıracak çıkış "Hiç kimsenin ben dedim oldu deme hakkı yok"